Ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπέι, χθες Δευτέρα, έκανε έκκληση στου ευρωπαίους ηγέτες να μη χάσουν «την αίσθηση του επείγοντος, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη».
«Διαπιστώνω μια τάση να ξεχνιέται η αίσθηση του επείγοντος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί», σημειώνει ο κ. Ρομπέι και τους καλεί να «εργαστούν πάνω σε δύσκολα ζητήματα» για το ευρώ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι στην επόμενη Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε., η οποία θα λάβει χώρα στις 18-19 Οκτωβρίου, «θα απαντηθούν τα δύσκολα ερωτήματα του ευρώ».
«Η Ευρώπη κατευθύνεται προς την έξοδο από την κρίση», σχολιάζει, αλλά επιμένει πως «απομένει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει». Βέβαια, «οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαριθμεί 25 εκατομμύρια ανέργους», καταλήγει ο πρόεδρος της Ε.Ε.
Διεθνή /
«Η Ευρώπη οδεύει προς έξοδο από την κρίση»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κακοκαιρία: Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αττική

Αγγλία: Όλα τα νεογέννητα θα υποβάλλονται σε έλεγχο DNA μέσα στην επόμενη δεκαετία

Στο F1, o Μπραντ Πιτ θυμίζει τους σταρ μιας άλλης εποχής

Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τόσο πολύ την κυβέρνηση Νετανιάχου;

σχόλια