Η επόμενη εφεύρεση του Bill Gates

Η επόμενη εφεύρεση του Bill Gates Facebook Twitter
0

Οι επιστήμονες που δουλεύουν για την οργάνωση Bill & Melinda Gates ψάχνουν διαφορετικούς τρόπους για να χρησιμοποιηθούν ανθρώπινα "απόβλητα", όπως για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ή φιλτράρισμα των ούρων για να παραχθεί πόσιμο νερό.

Ο Bill Gates πιστεύει ότι είναι καιρός να εγκαταλείψουμε την κλασική τουαλέτα. Παρόλη την τεχνολογική πρόοδο παγκοσμίως, το 40% του παγκόσμιου πληθυσμό ή 2,5 δις ανθρώπων ακόμα ζουν χωρίς καζανάκι, αλλά το να τους δώσει κανείς δυτικού τύπου τουαλέτες δεν θα λύσει το πρόβλημα, επειδή υπάρχει έλλειψη νερού.

Το θέμα είναι επείγον: όσο δεν λύνεται, τόσο εντείνεται ο φόβος εξάπλωσης ασθενειών. Η UNICEF υπολογίζει ότι 1,1 δις ανθρώπων  παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε κανένα είδος τουαλέτας. Αυτό το γεγονός μολύνει το πόσιμο νερό και η διάρροια εξαπλώνεται εξαιρετικά γρήγορα.

Σύμφωνα με τη UNICEF, τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια παιδιά κάτω από πέντε χρονών πεθαίνουν από διάρροια κάθε χρόνο, και η κυρίως αιτία είναι η επαφή με ανθρώπινα περιττώματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM