Η ένοπλη κουρδική οργάνωση TAK ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Η ένοπλη κουρδική οργάνωση TAK ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Facebook Twitter
0

Η ένοπλη κουρδική οργάνωση που κάποτε συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τα "Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν" (TAK), ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την έκρηξη στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, από την οποία σκοτώθηκε μια γυναίκα που εργαζόταν στην υπηρεσία καθαρισμού και τραυματίστηκε άλλη μία.


Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση TAK δηλώνει ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση με όλμο την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, από την οποία προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε πέντε αεροσκάφη.


Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε δηλώσει το βράδυ της Τετάρτης πως ακόμη ήταν πολύ νωρίς για να καταλήξουν οι αρχές σε κάποιο συμπέρασμα για τα αίτια της έκρηξης στο αεροδρόμιο αυτό.


Η οργάνωση TAK έχει και στο παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για ορισμένες επιθέσεις που έχουν γίνει εκτός της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται συνήθως το PKK, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Το 2012 είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση σε ένα λεωφορείο του τουρκικού στρατού από την οποία είχαν σκοτωθεί 2 στρατιώτες και είχαν τραυματιστεί 12 άνθρωποι σε μια παραλιακή πόλη.


Το TAK έχει ανακοινώσει ότι οι σχέσεις του με το PKK έχουν διακοπεί. Και οι δύο οργανώσεις έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM