Η ΕΝΙ δηλώνει πως θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Η ΕΝΙ δηλώνει πως θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
0

Η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός στη Λευκωσία από τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, η ΕΝΙ, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν μπόρεσε να κάνει ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 3.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Ντεσκάλτζι σημείωσε ότι η εταιρεία έχει επένδυση 700 εκατ. ευρώ εντός της ΑΟΖ. Οι γεωτρήσεις, είπε, θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς και θα συνεχιστούν το 2019. Για το οικόπεδο 6 ο διευθυντής της ΕΝΙ είπε ότι χρειάζεται επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ στη συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αίγυπτο και ενδεχομένως να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Διεθνή / Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Το έργο κόστισε 4 εκατ. δολάρια και περιελάμβανε την ίδρυση του GHF - Η εταιρεία κολοσσός αποκήρυξε την εμπλοκή της, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι θάνατοι εκατοντάδων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM