Η Ελβετία καταστρέφει 10,3 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna- Κόστισαν περίπου 294 εκατ.€

Δόσεις εμβολίων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Οι αρχές τις Ελβετίας θα καταστρέψουν 10,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού, οι οποίες έληξαν αυτή την εβδομάδα. 

Το υπουργείο Υγείας εξήγησε ότι δεν έχει άλλες επιλογές, καθώς τα εμβόλια έληξαν την Τετάρτη. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δόσεις που θα καταστραφούν κόστισαν στο δημόσιο περίπου 280 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (294 εκατ. ευρώ).

Εξάλλου, 2,5 εκατ. δόσεις παραμένουν αποθηκευμένες σε βάση επιμελητείας του στρατού και άλλες 7,8 εκατ. φυλάσσονται σε αποθήκη στο Βέλγιο, διευκρίνισε το υπουργείο, υπογραμμίζοντας πως η στρατηγική του ως προς την προμήθεια εμβολίων εξαρχής ήταν να παραγγέλνει περισσότερες δόσεις από ό,τι χρειάζονταν για τους 8,7 εκατομμύρια κατοίκους της Ελβετίας.

Έτσι, η χώρα παρήγγειλε δόσεις σκευασμάτων διαφόρων φαρμακευτικών εταιρειών, προκειμένου να αποφύγει την εξάρτησή της από εμβόλια που θα μπορούσαν να αποδειχθούν αναποτελεσματικά, από τα προβλήματα εφοδιασμού και την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων.

Τον Ιούνιο, το Swissinfo εκτιμούσε πως η Ελβετία διέθετε πλεόνασμα 38 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, τα οποία αναμένεται να λήξουν πριν από το τέλος του 2022. Στην Ελβετία, όπου έχουν καταγραφεί 13.556 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, έχει εμβολιαστεί πλήρως περίπου το 70% του πληθυσμού. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ