Η έκλειψη Ηλίου έκανε viral το «πείραμα» του όρθιου αυγού - Τι απαντούν οι επιστήμονες

Η έκλειψη Ηλίου έκανε viral το «πείραμα» του όρθιου αυγού - Τι απαντούν οι επιστήμονες Facebook Twitter
0

Μπορεί ένα αυγό να σταθεί όρθιο στη μύτη του κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης Ηλίου.

Σύμφωνα με έναν λαϊκό μύθο, τα αυγά στέκονται όταν η Σελήνη καλύπτει τον Ήλιο και κατά τη διάρκεια της εαρινής ισημερίας - φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Παρά το ανυπόστατο της θεωρίας, πολλοί άνθρωποι σε Μαλαισία και Ινδονησία βγήκαν με τα αυγά τους έξω σήμερα, την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες τους παρακολουθούσαν τη σπάνια, δακτυλιοειδή έκλειψη Ηλίου στη νοτιοανατολική Ασία.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι πάρα πολλοί κατάφεραν να ισορροπήσουν τα αυγά τους σε άμμο, τζάμι παραθύρου ακόμα και σε ένα πιάτο. Ο Χακίμ Μαρούφ, πατέρας δύο παιδιών, βιντεοσκόπησε τα όρθια αυγά στον δρόμο και σε ένα πλακόστρωτο πεζοδρόμιο, αφού ένας φίλος του μίλησε για αυτή τη «θεωρία». «Είναι ένα πείραμα για τα παιδιά μου», είπε.

Ο Δρ. Τσονγκ Χον Γιου, συνταξιούχος φυσικός από το Πανεπιστήμιο Επιστημών της Μαλαισίας, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει τη θεωρία.

«Μπορείτε να κάνετε το ίδιο "πείραμα" αύριο, πριν ή μετά από κάποια έκλειψη. Είναι εύκολο να γίνει. Όμως είναι διασκεδαστικό να το κάνεις κατά τη διάρκεια της έκλειψης, γιατί έτσι τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον για την επιστήμη και την αστρονομία», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ