Η δίκη του σερφ στις ΗΠΑ- Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει προσφυγή μεγιστάνα που ήθελε να διώξει τους αθλητές από παραλία

Η δίκη του σερφ στις ΗΠΑ- Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει προσφυγή μεγιστάνα που ήθελε να διώξει τους αθλητές από παραλία Facebook Twitter
EPA
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή ενός δισεκατομμυριούχου στον τομέα της πληροφορικής, που ήθελε να εμποδίσει την πρόσβαση του κόσμου σε μια παραλία της Καλιφόρνιας μέσα από την ιδιοκτησία του.

Ο Βίνοντ Κόσλα, συνιδρυτής της Sun Microsystems, αγόρασε το 2008 μια έκταση άνω των 210 στρεμμάτων έναντι 32,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έκτοτε, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι όσοι κάνουν σερφ και περιπατητές μπορούν ελεύθερα να διασχίζουν τη γη του προκειμένου να φθάσουν στην παρακείμενη παραλία Μάρτινς.

Κάνοντας λόγο για «θέμα αρχής», ενεπλάκη σε μια δικαστική διαμάχη με τους χρήστες της παραλίας και την επιτροπή της ακτογραμμής, που είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή του σχετικού νόμου της Καλιφόρνιας. Από το 1976, η νομοθεσία της πολιτείας εγγυάται την ελεύθερη πρόσβαση στο σύνολο των 2.000 χλμ των ακτών της πολιτείας στις δυτικές ΗΠΑ.

Αφού η υπόθεση εξετάστηκε επανειλημμένως από πρωτοβάθμια δικαστήρια, ο Κόσλα αποφάσισε να προσφύγει και στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απεφάνθη χθες ότι δεν είναι αρμόδιο, βάζοντας, σε θεωρητικό επίπεδο, τελεία στη διαμάχη.

«Τα δικαστήρια, σε κάθε επίπεδο, έως το ανώτερο, υποστηρίζουν τον νόμο για τις παράκτιες περιοχές, που προστατεύει την πρόσβαση στο κοινό στις ακτές της Καλιφόρνιας. Αυτή η υπόθεση επιβεβαιώνει ότι δεν μπορείτε να αποφασίζετε αυθαίρετα να κλείνετε μια παραλία όπου σύχναζαν γενιές ολόκληρες πριν από εσάς» δήλωσε η Λίζα Χάτζι, αξιωματούχους της επιτροπής ακτογραμμής της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του δισεκατομμυριούχου, η υπόθεση δεν αφορά την πρόσβαση των πολιτών στην ακτή αλλά την προστασία της «ιδιωτικής περιουσίας».

O Κόσλα περιέγραψε τη νομοθεσία σαν «βγαλμένη από τον Όργουελ» και παρουσίασε τον εαυτό του σαν το πραγματικό θύμα της υπόθεσης. «Η λέξη δισεκατομμυριούχος είναι μια κακή λέξη σε αυτή τη χώρα πλέον. Και αυτό με πληγώνει», είπε στους Times.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Vanity Fair

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM