Η Δανία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων αλλά χαλαρώνει τους περιορισμούς

Η Δανία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων αλλά χαλαρώνει τους περιορισμούς Facebook Twitter
0

Η Δανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ μολύνσεων κορωνοϊού σήμερα, την ώρα που κινηματογράφοι, μουσεία και άλλοι πολιτιστικοί χώροι επαναλειτουργούν, έπειτα από ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Η χώρα ανακοίνωσε 28.780 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό των νοσηλειών λόγω Covid-19 να έχει αυξηθεί στις 802, ο υψηλότερος σε έναν χρόνο.

Εντούτοις, οι υγειονομικές αρχές είπαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η κυρίαρχη πλέον μετάλλαξη Όμικρον είναι ηπιότερη σε σύγκριση με ό,τι πιστευόταν στην αρχή και ότι περίπου το 29% των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο για άλλους λόγους εκτός της Covid-19.

Έπειτα από μια κορύφωση με 82 ασθενείς στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός των εισαχθέντων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ μειωνόταν σταθερά, φθάνοντας στους 52 σήμερα.

Ως συνέπεια, οι βουλευτές συμφώνησαν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, μεταξύ άλλων με την επαναλειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων, μουσείων, πάρκων ψυχαγωγίας και βοτανικών κήπων και να επιτρέψουν περιορισμένο αριθμό θεατών και αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ