Η Δαμασκός προειδοποίησε την Τουρκία πως πλέον θα καταρρίπτει όποιο αεροπλάνο της παραβιάζει συριακό εναέριο χώρο

Η Δαμασκός προειδοποίησε την Τουρκία πως πλέον θα καταρρίπτει όποιο αεροπλάνο της παραβιάζει συριακό εναέριο χώρο Facebook Twitter
0

Ο συριακός στρατός διεμήνυσε σήμερα ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας εισέλθει στον συριακό εναέριο χώρο, αντιδρώντας στα αεροπορικά πλήγματα στα οποία προχώρησε η τουρκική ΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας στο έδαφος της βόρειας Συρίας.


«Οποιαδήποτε απόπειρα να παραβιαστεί ξανά ο συριακός εναέριος χώρος από τουρκικά μαχητικά θα αντιμετωπιστεί και (τα αεροσκάφη αυτά) θα καταρριφθούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συριακό επιτελείο.

Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα κουρδικές δυνάμεις της Συρίας βόρεια του Χαλεπιού σκοτώνοντας 160 - 200 μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.


Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τη νύκτα κατά 18 στόχων στην περιοχή Μααράτ Ουμ Χάους της βόρειας Συρίας.


Οι στόχοι βρίσκονται σε ζώνες που κατελήφθησαν πρόσφατα από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις κατά την επιχείρηση για την εκδίωξη των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους από τις ζώνες βόρεια του Χαλεπίου.


Οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας αποτελούν σημείο τριβής ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Η Ουάσινγκτον θεωρεί τις YPG αποτελεσματική στρατιωτική δύναμη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Η Αγκυρα επιμένει ότι αποτελούν πτέρυγα του PKK και χαρακτηρίζει τις YPG τρομοκρατική οργάνωση. Παρακολουθώντας ανήσυχη της προέλασή τους κατά μήκος της τουρκο-συριακής μεθορίου, όπου έχουν καταλάβει εδάφη, η Τουρκία έστειλε τον Αύγουστο στρατιωτικές δυνάμεις στο συριακό έδαφος για να συνδράμουν τις αντικαθεστωτικές συριακές δυνάμεις στις επιχειρήσεις τους κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά κυρίως για να τερματίσει την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας.


Η νυκτερινή επίθεση συνοδεύει τις δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του «δεν θα περιμένει τους τρομοκράτες να έρθουν και να επιτεθούν», αλλά θα τους καταδιώξει πριν να έχουν ευκαιρία να επιτεθούν.


Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι μεταξύ των 18 στόχων που έπληξε τη νύκτα περιλαμβάνονται εννέα κτίρια που αποτελούσαν κέντρα διοίκησης των YPG, καταφύγια, αποθήκες όπλων και οχήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM