Η Βρετανία προσφέρει για πρώτη φορά τεστ αντισωμάτων στους πολίτες

Η Βρετανία προσφέρει για πρώτη φορά τεστ αντισωμάτων στους πολίτες Facebook Twitter
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσει τεστ αντισωμάτων αυτήν την εβδομάδα. EPA
0

Τεστ αντισωμάτων πρόκειται να προσφερθούν ευρέως στους Βρετανούς πολίτες για πρώτη φορά, στο πλαίσιο προγράμματος που φιλοδοξεί να διαπιστώσει πόση φυσική προστασία έχει κάποιος μετά τη μόλυνση με κορωνοϊό.

Tην επόμενη εβδομάδα, oι πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν για πρώτη φορά να κάνουν τεστ αντισωμάτων Covid-19, στο πλαίσιο ενός νέου κυβερνητικού προγράμματος.

Από την Τρίτη, οποιοσδήποτε ηλικίας 18 ετών και άνω σε Αγγλία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία και Σκωτία, θα μπορεί να εγγραφεί στο πρόγραμμα όταν λαμβάνει τεστ PCR, ανέφερε το Sky News. Έως και 8.000 άτομα θα μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των επιπέδων αντισωμάτων σε κρούσματα κορωνοϊού.

Σε όσους βρίσκονται θετικοί, θα στέλνονται δύο τεστ αντισωμάτων (με τρύπημα στο δάχτυλο) που μετρούν την ανταπόκριση του οργανισμού τους σε διαφορετικές παραλλαγές του ιού. Το πρώτο πρέπει να γίνεται αμέσως μετά από θετικό αποτέλεσμα, ενώ το δεύτερο 28 ημέρες αργότερα.

Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που προσφέρονται τεστ αντισωμάτων στο ευρύ κοινό, κάτι που γίνεται εν μέσω συζητήσεων για την κυκλοφορία των τρίτων δόσεων εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποφασιστεί εάν απαιτούνται.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ