Η Βρετανία προσφέρει για πρώτη φορά τεστ αντισωμάτων στους πολίτες

Η Βρετανία προσφέρει για πρώτη φορά τεστ αντισωμάτων στους πολίτες Facebook Twitter
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσει τεστ αντισωμάτων αυτήν την εβδομάδα. EPA
0

Τεστ αντισωμάτων πρόκειται να προσφερθούν ευρέως στους Βρετανούς πολίτες για πρώτη φορά, στο πλαίσιο προγράμματος που φιλοδοξεί να διαπιστώσει πόση φυσική προστασία έχει κάποιος μετά τη μόλυνση με κορωνοϊό.

Tην επόμενη εβδομάδα, oι πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν για πρώτη φορά να κάνουν τεστ αντισωμάτων Covid-19, στο πλαίσιο ενός νέου κυβερνητικού προγράμματος.

Από την Τρίτη, οποιοσδήποτε ηλικίας 18 ετών και άνω σε Αγγλία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία και Σκωτία, θα μπορεί να εγγραφεί στο πρόγραμμα όταν λαμβάνει τεστ PCR, ανέφερε το Sky News. Έως και 8.000 άτομα θα μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των επιπέδων αντισωμάτων σε κρούσματα κορωνοϊού.

Σε όσους βρίσκονται θετικοί, θα στέλνονται δύο τεστ αντισωμάτων (με τρύπημα στο δάχτυλο) που μετρούν την ανταπόκριση του οργανισμού τους σε διαφορετικές παραλλαγές του ιού. Το πρώτο πρέπει να γίνεται αμέσως μετά από θετικό αποτέλεσμα, ενώ το δεύτερο 28 ημέρες αργότερα.

Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που προσφέρονται τεστ αντισωμάτων στο ευρύ κοινό, κάτι που γίνεται εν μέσω συζητήσεων για την κυκλοφορία των τρίτων δόσεων εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποφασιστεί εάν απαιτούνται.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM