Η Βρετανία ίσως αρχίσει να απορρίπτει ξένους φοιτητές που δεν περνούν στα μεγάλα πανεπιστήμια

 Η Βρετανία θα μπορεί να διώχνει ξένους φοιτητές αν δεν σπουδάζουν σε μεγάλα πανεπιστήμια Facebook Twitter
Τα αναφερόμενα σχέδια αποτροπής των ξένων φοιτητών από το να σπουδάσουν στη Βρετανία φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με τη Διεθνή Στρατηγική Ανάπτυξης της κυβέρνησης
0

Οι αλλοδαποί φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στη Βρετανία μπορεί να απορρίπτονται, εκτός αν έχουν εξασφαλίσει μια θέση σε «κορυφαίο πανεπιστήμιο», σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας The Times.

Βρετανοί υπουργοί φέρονται να συζητούσαν τους τρόπους για να μειώσουν τις ροές προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού την Πέμπτη αναφέρθηκαν επίπεδα ρεκόρ νόμιμης μετανάστευσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα υπάρξουν επίσης περιορισμοί στο πόσα μέλη της οικογένειας μπορούν να φέρουν οι φοιτητές μαζί τους στη χώρα. Οι κανόνες θα ισχύουν επίσης μόνο για τους ξένους φοιτητές που δεν ζουν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Περίπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι αφίχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το τρέχον έτος έως τον Ιούνιο, ενώ περίπου 560.000 μετανάστευσαν την ίδια περίοδο, με αποτέλεσμα το πλεόνασμα να ανέλθει σε ρεκόρ 504.000 ατόμων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών την Πέμπτη.


Σε αντίθεση με τη Διεθνή Στρατηγική Ανάπτυξης

Τα αναφερόμενα σχέδια αποτροπής των ξένων φοιτητών από το να σπουδάσουν στη Βρετανία φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με τη Διεθνή Στρατηγική Ανάπτυξης της κυβέρνησης από το 2019, η οποία είχε σχεδιαστεί για να αυξήσει τον αριθμό των ξένων φοιτητών, που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο σε 600.000 μέχρι το 2030.

Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2020/21, όταν περισσότεροι από 605.000 μη Βρετανοί φοιτητές εγγράφηκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την Υπηρεσία Στατιστικής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η στρατηγική τέθηκε αρχικά σε εφαρμογή για να «υποστηρίξει τον εκπαιδευτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου να αποκτήσει πρόσβαση σε παγκόσμιες ευκαιρίες», σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο σχετικά με τις «εικασίες» γύρω από την ιδέα ότι μπορεί να εμποδιστεί η είσοδος ξένων φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρείχε, ωστόσο, μια δήλωση της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν, η οποία δήλωσε ότι είναι «κατανοητό» ότι αριθμός ρεκόρ ανθρώπων ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία, της εκκένωσης στο Αφγανιστάν και της καταστολής των δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ, αλλά ότι το βρετανικό κοινό «δικαίως αναμένει» ότι η μετανάστευση θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ