Η Βόρεια Κορέα «θα αφανίσει» τη Νότια, αν προκληθεί, προειδοποιεί η αδερφή του Κιμ Γιονγκ-Ουν

Η Βόρεια Κορέα «θα αφανίσει» τη Νότια, αν προκληθεί, προειδοποιεί η αδερφή του Κιμ Γιονγκ-Ουν Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Η Βόρεια Κορέα θα αφανίσει τη Νότια, αν δεχτεί επίθεση, προειδοποίησε η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ-Ουν

Η Κιμ Γιο-Γιονγκ που κατέχει διάφορα αξιώματα τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και στην κυβέρνηση, ανέφερε πως οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας «θα αφανίσουν» τον νοτιοκορεατικό στρατό, αν επιχειρήσει προληπτικό χτύπημα κατά του καθεστώτος. 

Η ίδια πρόσθεσε πως η χώρα της δεν προτίθεται να ξεκινήσει ένα δεύτερο κορεατικό πόλεμο, όμως θα απαντήσει αν προκληθεί και θα αφήσει τις νοτιοκορεατικές δυνάμεις «σε κατάσταση πλήρους καταστροφής και ολέθρου».

Τα σχόλιά της έρχονται μετά τη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας της Νότιας Κορέας Suh Wook πως η Σεούλ «έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει γρήγορα και με ακρίβεια οποιοδήποτε στόχο στη Βόρεια Κορέα», εν μέσω νέας ανησυχίας μετά τη νέα δοκιμή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. 

Σε άλλη δήλωσή της με αποδέκτη τον Suh, τον αποκάλεσε «απόβρασμα».

Η προειδοποίηση της Κιμ Γιο-γιονγκ, αν και όχι ασυνήθιστης γλώσσας, είναι ενδεικτική της έντασης στη χερσόνησο μετά την πρώτη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, τον περασμένο μήνα, μετά από πέντε χρόνια και εν μέσω φημών πως η Πιονγκγιάνγκ σχεδιάζει πυρηνική δοκιμή για αυτόν το μήνα. 

Σε δεύτερη δήλωσή της σε διάστημα λίγων ημερών, η Κιμ ανέφερε πως η Βόρεια Κορέα είναι κατά του πολέμου και δε θεωρεί τη Νότια ως το βασικό της εχθρό. «Με άλλα λόγια, σημαίνει πως δε θα θεωρηθεί στόχος, αν ο στρατός τής Σεούλ δεν αναλάβει στρατιωτική δράση κατά τού κράτους μας» ανέφερε. 

«Όμως, αν η Νότια Κορέα, για οποιονδήποτε λόγο -είτε τυφλωθεί είτε όχι από εσφαλμένη κρίση- επιλέξει τη στρατιωτική δράση ως "προληπτικό χτύπημα" όπως διαφήμισε ο Suh Wook, η κατάσταση θα αλλάξη. Σ'αυτήν την περίπτωση, η Νότια Κορέα θα γίνει η ίδια ο στόχος» σημείωσε η Κιμ.

Η Νότια Κορέα, πρόσθεσε, μπορεί να αποφύγει αυτή την τύχη, εγκαταλείποντας τη «φανταστική ονειροπόληση» ενδεχόμενης επίθεσης κατά της Βόρειας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ