Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς «ικανούς να πλήξουν την Ιαπωνία»

Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμές των νέων πυραύλων τύπου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς ικανούς να πλήξουν την Ιαπωνία, όπως μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

Οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε εμβέλεια 1.500 χλμ, καταλήγοντας σε χωρικά ύδατα της χώρας, ανέφερε το KCNA.

Οι επιτυχείς πυραυλικές δοκιμές δεν παραβιάζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ -αν και έχουν οδηγήσει σε αυστηρές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας στο παρελθόν- ωστόσο «στέλνουν μήνυμα» στη διεθνή κοινότητα πως η χώρα, παρά την οικονομική κρίση και τις ελλείψεις σε τρόφιμα, παραμένει ικανή για την ανάπτυξη όπλων

Η δοκιμή παρέχει «στρατηγική σημασία διάθεσης ενός ακόμη αποτελεσματικού μέσου αποτροπής για την πιο αξιόπιστη εγγύηση της ασφάλειας του κράτους μας και τον ισχυρό περιορισμό των στρατιωτικών ελιγμών των εχθρικών δυνάμεων», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμές πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς - «Ικανούς να πλήξουν την Ιαπωνία» Facebook Twitter
Κόσμος στη Σεούλ παρακολουθεί στην τηλεόραση την είδηση με την δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ

Σὐμφωνα με Βορειοκορεάτη αναλυτή, πρόκειται για τον πρώτο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς της χώρας που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής. 

«Η Ιαπωνία εκφράζει την ανησυχία της και παρακολουθεί την κατάσταση από κοινού με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα» ανέφερε ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο. 


Αντιδρώντας στην εξέλιξη, ο αμερικανικός στρατός ανέφερε πως η πυραυλική δοκιμή δείχνει πως η Βόρεια Κορέα «συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του στρατιωτικού της προγράμματος, συνιστώντας απειλή στους γείτονές της και τη διεθνή κοινότητα». 


Σημειώνεται πως οι συνομιλίες με στόχο την κατάργηση των πυρηνικών και βαλλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας με αντάλλαγμα την ελάφρυνση των αμερικανικών κυρώσεων έχουν παγώσει από το 2019.

Με πληροφορίες από BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ