Η Βενεζουέλα άνοιξε μερικώς τους κινηματογράφους - Σε εφαρμογή το σχέδιο «7+7»

Η Βενεζουέλα άνοιξε μερικώς τους κινηματογράφους - Σε εφαρμογή το σχέδιο «7+7» Facebook Twitter
Η Βενεζουέλα άνοιξε μερικώς τους κινηματογράφους - Σε εφαρμογή το σχέδιο «7+7» (EPA)
0

Μετά από δέκα μήνες κλειστά λόγω του νέου κορωνοϊού, οι κινηματογράφοι στη Βενεζουέλα άνοιξαν μερικώς αυτήν την εβδομάδα, με ένα μικρό κοινό και με μικρή, όμως, συμμετοχή.

Οι εργαζόμενοι, φορώντας γάντια, μάσκες και ασπίδες προσώπου, καλωσόρισαν το κοινό, και αφού θερμομέτρησαν τους θεατές με ένα ψηφιακό θερμόμετρο και τους έδωσαν αντιβακτηριακή λοσιόν τους επέτρεψαν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ταινία.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, καθώς και η τήρηση της κοινωνικής απόστασης.

«Η πληρότητα μειώθηκε στο 30% και για αυτό έχουμε επανασχεδιάσει το box office», εξήγησε η Andreína Madrid, διευθύντρια μάρκετινγκ για την αλυσίδα Cines Unidos, μια από τις μεγαλύτερες της χώρας, η οποία άνοιξε κάποιους χώρους στις κύριες πόλεις της Βενεζουέλας .

Εκτός από την πανδημία, οι επιλογές αναψυχής στη Βενεζουέλα μειώθηκαν σταδιακά, λόγω της επταετούς ύφεσης και του ανεξέλεγκτου υπερπληθωρισμού που διαβρώνουν τα εισοδήματα των πολιτών.

Η προσφορά ταινιών στα θέατρα έχει να παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο «Tenet» του Christopher Nolan και το  «Erase una vez en Venezuela, Congo Mirador», ένα ντοκιμαντέρ της Βενεζουέλας που στοιχηματίζει στο crowdfunding προκειμένου να εγγυηθεί τη συμμετοχή του στον αγώνα των Όσκαρ.

Η γενική είσοδος κοστίζει έως και 4 δολάρια, μια πολυτέλεια για πολλούς ανθρώπους στη Βενεζουέλα, όπου ο ελάχιστος μισθός ισοδυναμεί με 1,3 δολάρια.

Ο Πρόεδρος Μαδούρο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το «προγραμματισμένο και ασφαλές» άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογράφων.

Η Βενεζουέλα υιοθετεί ένα σχέδιο που ονομάζεται «7 + 7», το οποίο εναλλάσσει επτά ημέρες «σκληρής καραντίνας», όπου όλες οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν, εκτός από τους τομείς προτεραιότητας, όπως τα τρόφιμα ή η υγεία, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν επτά μέρες «ευελιξίας», που επιτρέπουν την επανενεργοποίηση δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, η συμμόρφωση με την καραντίνα, που ισχύει από τον Μάρτιο του 2020, είναι δύσκολη σε αυτή τη χώρα με 30 εκατομμύρια κατοίκους, όπου οκτώ στις δέκα οικογένειες δεν κερδίζουν αρκετά για να καλύψουν τα βασικά έξοδα, σύμφωνα με μια ακαδημαϊκή μελέτη.

Χθες, η Βενεζουέλα κατέγραψε 125.364 νέα κρούσματα και 1.171 νεκρούς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που αμφισβητήθηκαν ωστόσο, από οργανώσεις όπως το Human Rights Watch.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ