Η Apple θα πληρώσει 113 εκατ. δολάρια σε διακανονισμό για το batterygate παλιών iPhone

Η Apple θα πληρώσει 113 εκατ. δολάρια σε διακανονισμό για το batterygate παλιών iPhone Facebook Twitter
EPA
0

Η Apple θα καταβάλει 113 εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμούς, για το σκάνδαλο με τα «αργά iPhone» 

To 2016, εκατομμύρια κάτοχοι iPhone επηρεάστηκαν όταν τα μοντέλα iPhone 6, iPhone 7 και SE άρχισαν να λειτουργούν με πιο αργούς ρυθμούς, στην υπόθεση που έμεινε στην ιστορία ως "batterygate". Εκείνη τη χρονιά η Apple είχε αναβαθμίσει το λογισμικό αυτών των μοντέλων, ελαττώνοντας τις ταχύτητες των τσιπ σε παλιότερες συσκευές. 

Τριάντα τρεις πολιτείες στις ΗΠΑ κατηγόρησαν τον τεχνολογικό κολοσσό πως στόχος ήταν να εξωθήσει τους χρήστες στο να αγοράσουν καινούργιες συσκευές. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την τελευταία εξέλιξη, αλλά κατά το παρελθόν είχε υποστηρίξει πως η απόδοση των iPhone είχε επιβραδυνθεί για να διατηρηθούν σε λειτουργική κατάσταση οι μπαταρίες των παλιότερων συσκευών.

Η νέα συμφωνία είναι ανεξάρτητη από τον διακανονισμό ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων που συμφωνήθηκε τον Μάρτιο μετά από μία μαζική αγωγή προς την εταιρεία. 

Η Apple παραδέχτηκε πως το επίμαχο update είχε μειώσει τις ενεργειακές ανάγκες των συσκευών μόνο αφότου ερευνητές διαπίστωσαν τις ασυνήθιστες επιβραδύνσεις μέσα στο 2017. Στις πολιτείες που έγιναν αγωγές και μηνύσεις, η Apple κατηγορήθηκε ότι εξαπάτησε τους χρήστες και θα έπρεπε είτε να αντικαταστήσει τις μπαταρίες είτε να αποκαλύψει εγκαίρως το ζήτημα. 

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα στην Αριζόνα, εκατομμύρια χρήστες επηρεάστηκαν από αυτές τις αναβαθμίσεις ενώ η Apple επιμένει πως η επιβράδυνση των συστημάτων δεν έγινε για κερδοσκοπικούς λόγους. Όμως ο εισαγγελέας της Αριζόνα Μαρκ Μπρόβιτς τόνιζε σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε χθες: «Πολλοί καταναλωτές αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος για να έχουν καλύτερη απόδοση ήταν να αγοράσουν ένα νεότερο μοντέλο iPhone από την Apple. Η Apple φυσικά κατανοούσε απόλυτα τον αντίκτυπο στις πωλήσεις».

Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, η Apple δεν αναγνώρισε καμία παρανομία ή κακόβουλη ενέργεια. Συμφώνησε επίσης να παρέχει «αληθείς πληροφορίες» για την διαχείριση ενέργειας στα iPhone, στην ιστοσελίδα της, στα σημειώματα για τις αναβαθμίσεις λογισμικού και τις ρυθμίσεις στις συσκευές. 

Ο διακανονισμός έρχεται σε μία περίοδο που η Apple που βρίσκεται και σε άλλη, μεγάλη νομική διαμάχη με την Epic Games, για τις πρακτικές που ακολουθούνται στο Apple Store και τις χρεώσεις στους δημιουργούς λογισμικού. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM