Η απάντηση του Σαντίκ Καν στον Τραμπ: Είναι το πιο αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ακροδεξιάς

Η απάντηση του Σαντίκ Καν στον Τραμπ: Είναι το πιο αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ακροδεξιάς Facebook Twitter
EPA
0

Απάντηση στο υβριστικό tweet κατά του δημάρχου του Λονδίνου από τον Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εκπρόσωπος του Σαντίκ Καν, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως «αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ανά τον κόσμο ακροδεξιάς απειλής».

«Πρόκειται για κάτι σοβαρότερο από τις παιδιαριώδεις βρισιές από τις οποίες θα έπρεπε να απέχει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Σαντίκ εκπροσωπεί τις προοδευτικές αξίες του Λονδίνου και η χώρα μας προειδοποιεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το πιο αποκρουστικό παράδειγμα της αυξανόμενης ανά τον κόσμο ακροδεξιάς απειλής, που θέτει σε κίνδυνο τις θεμελιώδεις αξίες οι οποίες έχουν ορίσει τις φιλελεύθερες δημοκρατίες μας για περισσότερο από 70 χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος του Σαντίκ Καν απαντώντας στο υβριστικό προς τον δήμαρχο του Λονδίνου tweet που έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγη ώρα πριν προσγειωθεί στο Λονδίνο, χαρακτηρίζοντάς τον «loser».

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ αρνήθηκε να καταδικάσει το σχόλιο του Τραμπ κατά του δημάρχου του Λονδίνου. Όταν ερωτήθηκε για το θέμα κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Sky News, ο Χαντ απάντησε ότι και ο Σαντίκ Καν έκανε προσβλητικές αναφορές στον Αμερικανό πρόεδρο και ότι το θέμα ξεκίνησε επειδή ο δήμαρχος του Λονδίνου και άλλοι άνθρωποι του Εργατικού Κόμματος αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν την επίσκεψη, πράγμα που ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών θεωρεί «ανάρμοστο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ