Η αντίδραση της Λιβύης στην απέλαση του πρέσβη: «Θα ανταποδίδαμε αν η Ελλάδα είχε διπλωματική αντιπροσωπεία»

Η αντίδραση της Λιβύης στην απέλαση του πρέσβη: «Θα ανταποδίδαμε αν η Ελλάδα είχε διπλωματική αντιπροσωπεία» Facebook Twitter
O πρέσβης της Λιβύης στην Ελλάδα Mohamed Younis Menfi εισέρχεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα για να του κοινοποιηθεί η απέλασή του
4

Έντονα αντέδρασε η Λιβύη στην απέλαση του πρέσβη της διαμηνύοντας πως «αν η Ελλάδα είχε διπλωματική αντιπροσωπεία θα είχαμε ανταποδώσει την κίνηση».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Σιγιάλα δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή είναι απαράδεκτη.

«Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters. «Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε, είπε.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταδίκασε την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει τον Λίβυο πρέσβη της Αθήνας «persona non grata».

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».

Υπενθυμίζεται ότι στον Λίβυο πρέσβη είχε δοθεί προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να παραδώσει στο υπουργείο το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Μιλάει και η Λιβύη, που οι πολιτισμένοι της κάτοικοι έσυραν νεκρούς κάτι αμερικανούς από την πρεσβεία τους και τον Καντάφι που μια χαρά τον ανέχονταν τόσες δεκαετίες, λες και ζουν στην εποχή του χαλκού.
Δυστυχώς η πυγμή της κυβέρνησης εξαντλείται σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Απελάθηκε ο πρέσβης μια διαλυμένη χώρας, φοβερή επιτυχία. Κι εγώ που νόμιζα ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα.... Όταν σε λίγο θα ξεκινήσουν οι κουβέντες για συνδιαχείριση στο Αιγαίο, μην εκπλαγούμε.