Η Άμπερ Χερντ έχει δύο διαταραχές προσωπικότητας, κατέθεσε ψυχολόγος στη δίκη

Η Άμπερ Χερντ έχει δύο διαταραχές προσωπικότητας, κατέθεσε ψυχολόγος στη δίκη Facebook Twitter
0

Μια εμπειρογνώμονας σε θέματα βίας μεταξύ συντρόφων, κλήθηκε να καταθέσει στην αγωγή που υπέβαλε για δυσφήμιση ο Τζόνι Ντεπ, κατά της Άμπερ Χερντ.

Μιλώντας για την αξιολόγησή της για την Χερντ, η ψυχολόγος αναφέρθηκε σε δύο ψυχιατρικές διαγνώσεις για οριακή διαταραχή προσωπικότητας και οιστριονική διαταραχή προσωπικότητας. Η μάρτυρας του Ντεπ, Σάνον Κάρι, δήλωσε ότι η διάγνωση προήλθε από την εξέταση των προηγούμενων ψυχολογικών αξιολογήσεων της Χερντ, σε συνδυασμό με άμεση εξέταση σε δύο περιπτώσεις και τη συμμετοχή της σε ένα τεστ MMPI για «πολυφασικές προσωπικότητες».

Η ειδική που κάλεσε η πλευρά του ηθοποιού, περιέγραψε ότι η 36χρονη Χερντ ήταν «αντιδραστική», «υπερβολικά δραματική» και χρησιμοποιούσε λέξεις όπως «μαγική» και «υπέροχη» για να περιγράψει γεγονότα. Η Χερντ κατατασσόταν μεταξύ «πριγκίπισσας και θύματος» σύμφωνα με την Κάρι.  Όσο εκλεπτυσμένοι, «χαριτωμένοι και κοριτσίστικοι» και αν παρουσιάζονται αυτοί οι άνθρωποι, ισχυρίστηκε η Κάρι, «μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ καταστροφικοί, ασταθείς και απρόβλεπτοι» και να διακατέχονται από μια τάση να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής».

Η ψυχολόγος είπε πως η οριακή διαταραχή προσωπικότητας αντιπροσωπεύει μια «ασταθή προσωπικότητα, που βρίσκεται σε εγρήγορση για την απόρριψη, με μικρή δυνατότητα στην αυτο-οργάνωσης» και χαρακτηρίζεται από «σκληρότητα προς τους λιγότερο ισχυρούς ανθρώπους».

Κατά την ίδια, τέτοια άτομα ενδιαφέρονται για την έξωθεν εικόνα, αναζητούν την προσοχή και είναι επιρρεπή στην μετάθεση της ευθύνης, με πολύ καταπιεσμένο θυμό που μπορεί να εκτονωθεί». Οποιοσδήποτε κι αν επιχειρούσε μια στενή σχέση με μια τέτοια προσωπικότητα, είπε η Κάρι, «πιθανότατα θα κατέληγε από είδωλο στο σκουπιδοτενεκέ». Κατά την ειδική, χαρακτηριστικό των οριακών προσωπικοτήτων είναι η επιθετική συμπεριφορά σε συντροφικές σχέσεις. «Θα απειλήσουν χρησιμοποιώντας το νομικό σύστημα, θα απειλήσουν να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, θα ισχυριστούν ότι κακοποιούνται».

Η γιατρός αναφέρθηκε στη Ρακέλ Πένιγκτον, μια αθλήτρια πολεμικών τεχνών και φίλη της Χέρντ. Η Χερντ φέρεται να γρονθοκόπησε την Πένιγκτον, η οποία ζούσε χωρίς να καταβάλει ενοίκιο σε ρετιρέ του συγκροτήματος των Ντεπ - Χερντ. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε μια βόλτα για ψώνια. Η Κάρι είπε ότι οι άνθρωποι με οριακή προσωπικότητα μπορούν να απαξιώσουν γρήγορα τους φίλους τους.

Η κατάθεση σχετικά με την ψυχολογική αξιολόγηση της Χερντ - για την οποία πρέπει να συμφωνήσει η εναγόμενη πλευρά για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο - έγινε κατά την ένατη ημέρα της δίκης στην οποία ο Ντεπ μηνύει την πρώην σύζυγό του για δυσφήμιση, αφότου εκείνη έγραψε ένα άρθρο στο οποίο περιέγραφε τον εαυτό της ως επιζήσασα ενδοοικογενειακής κακοποίησης κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Ο Ντεπ, 58 ετών, ισχυρίζεται ότι η Χερντ ήταν αυτή που τον κακοποιούσε.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν περιστατικά που περιέγραψαν μάρτυρες για τις διαμάχες του ζευγαριού και διερευνήθηκαν οι παρατηρήσεις τους για τη δυναμική της σχέσης, καθώς κάθε πλευρά προσπαθεί να τεκμηριώσει στους ενόρκους την δική της εκδοχής των γεγονότων.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Τάρα Ρόμπερτς, η διαχειρίστρια της κατοικίας του Ντεπ σε ένα νησί στις Μπαχάμες, κατέθεσε ότι ήταν μάρτυρας μιας διαμάχης μεταξύ του ζευγαριού κατά τη διάρκεια της οποίας «η Άμπερ του έλεγε ότι ήταν ένας ξεπεσμένος ηθοποιός που θα πεθάνει ένας χοντρός, μοναχικός γέρος».

Στιγμές αργότερα, καθώς ο Ντεπ επιχείρησε να φύγει, είδε τη Χερντ να «αγκαλιάζει και να φιλά» τον ηθοποιό, «παρακαλώντας τον να μείνει». Η Ρόμπερτς είπε ότι ο Ντεπ «στεκόταν ακίνητος με τα χέρια στα πλευρά του. Δεν έκανε τίποτα». Αργότερα παρατήρησε ότι ο Ντεπ είχε ένα «σημάδι στη μύτη του».

Η οικονόμος διέψευσε ότι είχε δει ποτέ τον Ντεπ «λιπόθυμο από την μέθη», αλλά παραδέχτηκε ότι ο ηθοποιός μια φορά είχε πέσει από μια αιώρα και είχε βρεθεί ξαπλωμένος κάτω από αυτήν. Μετά από αυτό το περιστατικό, είπε η Ρόμπερτς, φρόντισε να φύγουν από το νησί η Χερντ και ο Ντεπ, καθώς και τα παιδιά του Ντεπ από τον γάμο του με τη Βανέσα Παραντί - η Λίλι Ρόουζ και ο Τζακ. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, οι ένορκοι έχουν ακούσει διάφορους γιατρούς και ειδικούς ψυχικής υγείας.
 

Η Χέρντ έχει υποστηρίξει ότι πάσχει από μετατραυματική διαταραχή (PTSD), ως αποτέλεσμα της υποτιθέμενης κακοποίησης που αντιμετώπισε κατά τα λεγόμενά της από τον Ντεπ. Η Κάρι από την πλευρά της, σχολίασε ότι το PTSD είναι μία από τις ψυχολογικές καταστάσεις τις οποίες εύκολα μπορεί να προσποιηθεί κανείς. 

Τη σειρά των μαρτύρων την Τρίτη συμπλήρωσε μία αστυνομικός του Λος Άντζελες, η Μελίσα Σάενζ, η οποία κατέθεσε ότι επισκέφθηκε το ρετιρέ του Λος Άντζελες τον Μάιο του 2016, λίγες ημέρες πριν η Χερντ καταθέσει αίτηση διαζυγίου και εμφανιστεί στο δικαστήριο για να ζητήσει περιοριστικά μέτρα με ένα μεγάλο σημάδι στο πρόσωπό της, το οποίο, όπως είπε, προήλθε από τον καυγά με τον Ντεπ εκείνο το βράδυ.

Η αστυνομικός Σάενζ δήλωσε σε μαγνητοφωνημένη κατάθεση ότι μπορούσε να δει ότι η Χερντέκλαιγε, αλλά δεν είδε κανένα στοιχείο τραυματισμού. Οι δικηγόροι του Ντεπ λένε ότι η κατάθεση της Σάενζ αποτελεί απόδειξη ότι η Χερντ σκηνοθέτησε τον τραυματισμό της για να πλήξει τη φήμη του Ντεπ.

Η δίκη συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ