Η Αμερική υποδέχεται τον X. Μιγιαζάκι

Η Αμερική υποδέχεται τον X. Μιγιαζάκι Facebook Twitter
0

Την Comic-Con, τη μεγαλύτερη έκθεση κόμικς και κινουμένων σχεδίων στον κόσμο που θα γίνει φέτος στο Σαν Ντιέγκο μεταξύ 23 και 26 Ιουλίου, θα επισκεφθεί ο Χαγιάο Μιγιαζάκι. Ο  μεγαλύτερος εν ζωή καρτουνίστας, που θεωρείται ο Ιάπωνας διάδοχος του Ντίσνει.

Στα 68 του και με πάνω από 20 ταινίες στο ενεργητικό του, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης των anime κινουμένων σχεδίων, αποφεύγει συστηματικά τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι η επίσκεψή του στην Αμερική αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία από ένα promo tour για την καινούρια του ταινία Ponyo.

Μετά την Comic-con, o Χαγιάο Μιγιαζάκι θα παρευρεθεί στο Πανεπιστήμιο Μπερκλι, όπου θα τιμηθεί με το βραβείο “Japan” που απονέμεται στους μεγαλύτερους πρεσβευτές της Ιαπωνικής κουλτούρας, ενώ στις 28 Ιουλίου, η Ακαδημία Τεχνών θα τον τιμήσει σε ειδική τελετή για την προσφορά του στην τέχνη των κιν. σχεδίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM