Η Αμερικανική κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από το κουβανέζικο twitter

Η Αμερικανική κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από το κουβανέζικο twitter Facebook Twitter
2

Η κυβερνητική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAid) βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της κουβανέζικης έκδοσης του twitter, σύμφωνα με την αποκάλυψη του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

Το κοινωνικό δίκτυο ZunZuneo λειτουργούσε έως το 2012, με την έγκριση του Κογκρέσου, όπως παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

 

«Το Κογκρέσο χρηματοδοτεί προγράμματα εκδημοκρατισμού στην Κούβα, προκειμένου οι Κουβανοί να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση και η κοινωνία των πολιτών να ισχυροποιηθεί. Η χρηματοδότηση δεν είναι μυστική και είχε συζητηθεί δημόσια στο Κογκρέσο», τόνισε ο Τζέι Κέρνι.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι απώτερος στόχος της λειτουργίας του ZunZuneo ήταν η υπονόμευση του καθεστώτος της Αβάνας, μέσω της παράκαμψης των αυστηρών απαγορεύσεων στο διαδίκτυο. Στο απόγειό του, το ZunZuneo είχε 40.000 εγγεγραμμένα μέλη. Οι κουβανοί χρήστες λάμβαναν και αναρτούσαν μηνύματα, αρχικά μη πολιτικού περιεχομένου, μέσω του κινητού τους, χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση της χρηματοδότησης του δικτύου.

«Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό σε ολόκληρο τον κόσμο ότι πάντα προσπαθούν να βλάψουν την χώρας μας και την κυβέρνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς», αναφέρει μια κάτοικος της Αβάνας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ασχολούνται με την υπόθεση Μπαλτάκου, και την δόλια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σαμποτάρει εκ των έσω την ΝΔ και τον Σαμαρά, που όλοι ξέρουμε πόσο αγαπάει την δημοκρατία, χρησιμοποιώντας σαν δούρειο ίππο την Χ.Α.