Η Αλβανία κλείνει την πόρτα στους πρόσφυγες: "Δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, ενώ άλλοι τα κλείνουν"

Η Αλβανία κλείνει την πόρτα στους πρόσφυγες: "Δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, ενώ άλλοι τα κλείνουν" Facebook Twitter
12

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι «η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες». «Δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό, γιατί δεν έχουμε ούτε τις συνθήκες ούτε την δυνατότητα και ούτε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να σώσει τον κόσμο, ενώ άλλοι κλείνουν τα σύνορά τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα.


Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε τα παραπάνω, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι "Top Channel", διαψεύδοντας τις δηλώσεις της υπουργού για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης Κλάιντα Γκιόσα, η οποία από την Κορυτσά χτες, εξέφρασε την ετοιμότητα η Αλβανία να ανοίξει τα σύνορα της για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες σε συνεργασία με τους γείτονές της.


Εν τω μεταξύ, οι αρχές έχουν λάβει αυξημένα μέτρα τόσο στα σύνορα με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, όσο και στους οδικούς άξονες που συνδέουν την Αλβανία με τους γείτονές της με περιπολίες και σημεία ελέγχου ώστε να αποφευχθεί η διέλευση των προσφύγων στην χώρα.


Χθες, η αστυνομία συνέλαβε 12 Πακιστανούς πρόσφυγες στην Κακαβιά που παραδόθηκαν μετά στις ελληνικές αρχές.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM
Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Κατ'αρχήν ήταν εντελώς διαφορετικές κοινωνικο-πολιτικές συνθήκες, οι άνθρωποι αυτοί ανήκαν στην Ευρώπη και δεν μπήκαν κατά ορδές από μια μακρινή χώρα με εντελώς διαφορετική πολιτισμική νοοτροπία. Ας μη συγκρίνουμε τις βούρτσες με τις λούτσες.
Ήμουν σχεδόν 3 όταν έφυγα με την οικογένεια μου από την Αλβανία για ένα καλύτερο αύριο και ήρθαμε στην Ελλάδα. Χιλιάδες Αλβανοί σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία...βασικά σε όλη την Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Γίναμε σκορποχώρι, αλλά μας δέχτηκάν στις χώρες τους (είτε θέλαν είτε δεν θέλαν).Ξεχνάτε μάλλον "κύριε" Ράμα πως είναι να πρέπει να φεύγεις από το σπίτι σου. Ξεχνάτε πως πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι. Ξέρω πως η Αλβανία είναι μια χώρα σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση, αλλά δεν μπορείτε να κλείνετε τα μάτια σας σε τέτοιες καταστάσεις.
οταν μας τους εστελναν κατα χιλιαδες ομως τους δικους τους, εμεις επρεπε και να τους σωσουμε, και να τους μορφωσουμε, και δουλειες να τους δωσουμε, και συστημα υγειας κ παιδειας και ολα.
Και ανοιχτά να τα άφηναν προφανώς και δεν θα έμεναν εκεί δεν ξύπνησε ποτέ κανένας στον κόσμο και να είπε θέλω να πάω να ζήσω το albanian dream. Επίσης και να ήθελαν δεν έχουν την δυνατότητα να μορφώσουν τον Συριακό λαό ο οποίος από μόνος του είναι σίγουρα πολύ ποιο μορφωμένος απ τον αντίστοιχο αλβανικό...Υ.γ Ένα κράτος επιπέδου Αλβανίας μόνο να κερδίσει μπορεί απ τους Σύριους μετανάστες πολέμου και το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι τουλάχιστον θα ανέβαινε το μορφωτικό επίπεδο της Αλβανίας...