Η Αλβανία κλείνει την πόρτα στους πρόσφυγες: "Δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, ενώ άλλοι τα κλείνουν"

Η Αλβανία κλείνει την πόρτα στους πρόσφυγες: "Δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, ενώ άλλοι τα κλείνουν" Facebook Twitter
12

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι «η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες». «Δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό, γιατί δεν έχουμε ούτε τις συνθήκες ούτε την δυνατότητα και ούτε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να σώσει τον κόσμο, ενώ άλλοι κλείνουν τα σύνορά τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα.


Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε τα παραπάνω, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι "Top Channel", διαψεύδοντας τις δηλώσεις της υπουργού για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης Κλάιντα Γκιόσα, η οποία από την Κορυτσά χτες, εξέφρασε την ετοιμότητα η Αλβανία να ανοίξει τα σύνορα της για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες σε συνεργασία με τους γείτονές της.


Εν τω μεταξύ, οι αρχές έχουν λάβει αυξημένα μέτρα τόσο στα σύνορα με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, όσο και στους οδικούς άξονες που συνδέουν την Αλβανία με τους γείτονές της με περιπολίες και σημεία ελέγχου ώστε να αποφευχθεί η διέλευση των προσφύγων στην χώρα.


Χθες, η αστυνομία συνέλαβε 12 Πακιστανούς πρόσφυγες στην Κακαβιά που παραδόθηκαν μετά στις ελληνικές αρχές.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Κατ'αρχήν ήταν εντελώς διαφορετικές κοινωνικο-πολιτικές συνθήκες, οι άνθρωποι αυτοί ανήκαν στην Ευρώπη και δεν μπήκαν κατά ορδές από μια μακρινή χώρα με εντελώς διαφορετική πολιτισμική νοοτροπία. Ας μη συγκρίνουμε τις βούρτσες με τις λούτσες.
Ήμουν σχεδόν 3 όταν έφυγα με την οικογένεια μου από την Αλβανία για ένα καλύτερο αύριο και ήρθαμε στην Ελλάδα. Χιλιάδες Αλβανοί σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία...βασικά σε όλη την Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Γίναμε σκορποχώρι, αλλά μας δέχτηκάν στις χώρες τους (είτε θέλαν είτε δεν θέλαν).Ξεχνάτε μάλλον "κύριε" Ράμα πως είναι να πρέπει να φεύγεις από το σπίτι σου. Ξεχνάτε πως πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι. Ξέρω πως η Αλβανία είναι μια χώρα σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση, αλλά δεν μπορείτε να κλείνετε τα μάτια σας σε τέτοιες καταστάσεις.
οταν μας τους εστελναν κατα χιλιαδες ομως τους δικους τους, εμεις επρεπε και να τους σωσουμε, και να τους μορφωσουμε, και δουλειες να τους δωσουμε, και συστημα υγειας κ παιδειας και ολα.
Και ανοιχτά να τα άφηναν προφανώς και δεν θα έμεναν εκεί δεν ξύπνησε ποτέ κανένας στον κόσμο και να είπε θέλω να πάω να ζήσω το albanian dream. Επίσης και να ήθελαν δεν έχουν την δυνατότητα να μορφώσουν τον Συριακό λαό ο οποίος από μόνος του είναι σίγουρα πολύ ποιο μορφωμένος απ τον αντίστοιχο αλβανικό...Υ.γ Ένα κράτος επιπέδου Αλβανίας μόνο να κερδίσει μπορεί απ τους Σύριους μετανάστες πολέμου και το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι τουλάχιστον θα ανέβαινε το μορφωτικό επίπεδο της Αλβανίας...