Η Airbnb εισάγει τεχνολογία «αντι-πάρτι» και θα τσεκάρει τα προφίλ των πελατών

Η Airbnb εισάγει τεχνολογία «αντι-πάρτι» και θα τσεκάρει τα προφίλ των χρηστών Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Η Airbnb επιστρατεύει την τεχνολογία για να καταπολεμήσει τα πάρτι.

Η δημοφιλής πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων ανακοίνωσε ότι εισάγει «τεχνολογία αντι-πάρτι» στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Όπως εξήγησε, εγκαινιάζει τεχνολογικά εργαλεία για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες «να εντοπίζουν κρατήσεις που ενέχουν δυνητικά υψηλό κίνδυνο και να αποτρέπουν αυτούς τους χρήστες από το να εκμεταλλευτούν την πλατφόρμα μας», σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αναλύει τα δεδομένα στο προφίλ κάθε χρήστη της Airbnb για να αξιολογεί το επίπεδο κινδύνου ενός πάρτι.

Οι πληροφορίες που θα λαμβάνονται υπόψη περιλαμβάνουν το ιστορικό των αξιολογήσεων ενός χρήστη, τις ημερομηνίες δημιουργίας λογαριασμού, τη διάρκεια των προηγούμενων ταξιδιών και τη φυσική απόσταση από την καταχώριση, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

«Είναι αναπόσπαστο μέρος της δέσμευσής μας προς την κοινότητα των ιδιοκτητών - οι οποίοι σέβονται τους γείτονές τους και δεν θέλουν να συμμετέχουν στις καταστροφές περιουσίας και άλλα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από μη εξουσιοδοτημένα ή ενοχλητικά πάρτι», γράφει η Airbnb.

Οι λογαριασμοί χρηστών που επισημαίνονται από την «τεχνολογία αντι-πάρτι» της Airbnb θα εμποδίζονται να ολοκληρώσουν την κράτησή τους.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση σε ιδιωτικά δωμάτια αντί για ολόκληρα σπίτια. Εξαιρούνται επίσης τα δωμάτια ξενοδοχείων.

Η Airbnb σημείωσε ότι εφάρμοσε μια «παρόμοια παραλλαγή αυτού του συστήματος» στην Αυστραλία τον Οκτώβριο του 2021 και το πιλοτικό πρόγραμμα φέρεται να ήταν «πολύ αποτελεσματικό».

Επιπλέον σημείωσε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα κατά των πάρτι στην Αυστραλία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 35% των μη εξουσιοδοτημένων πάρτι στις περιοχές όπου τέθηκε σε εφαρμογή.

«Τελειώνουμε τώρα την πιλοτική φάση στην Αυστραλία και εφαρμόζουμε το προϊόν σε εθνικό επίπεδο», έγραψε η Airbnb. «Ελπίζουμε σε παρόμοια επιτυχία καθώς αρχίζουμε να το δοκιμάζουμε στις ΗΠΑ και τον Καναδά».

Η Airbnb δήλωσε ότι θα μοιραστεί «τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμαστικής φάσης» και «τα επόμενα βήματα» της απαγόρευσης των πάρτι στο εγγύς μέλλον, προσθέτοντας ότι είναι ανοιχτή στην αναπροσαρμογή των τεχνολογιών και πολιτικών της, επειδή «κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ