Η Αίγυπτος μυρίζει πάλι μπαρούτι

Η Αίγυπτος μυρίζει πάλι μπαρούτι Facebook Twitter
0

Αντίπαλοι και υποστηρικτές του προέδρου Μόρσι βρίσκονται και πάλι συγκεντρωμένοι στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς τελειώνει η προθεσμία που είχαν δώσει οι αντίπαλοι του Μόρσι για να παραιτηθεί. Το τελεσίγραφο αυτό προηγήθηκε του τηλεοπτικού τελεσιγράφου των ενόπλων δυνάμεων που απειλούν με στρατιωτική επέμβαση για να επιβάλλουν το δικό τους «οδικό χάρτη του δικαίου».

Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται και πάλι στην πλατεία Ταχρίρ για να απαιτήσουν την παραίτηση του Μόρσι, ο οποίος δεν ενδίδει παρότι βλέπει τους υπουργούς του να παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο. Οι διαδηλωτές ανεμίζουν αιγυπτιακές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα, ενώ, σύμφωνα με το BBC, άρχισαν να ζητωκραυγάζουν όταν είδαν στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν πάνω από την πλατεία.

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, έχουν συγκεντρωθεί επίσης έξω από τα προεδρικά παλάτια, στα βορειοανατολικά του Καίρου ενώ οι υποστηρικτές του Μόρσι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το τζαμί Rabaa al-Adawiya στην περιοχή Nasr του Καΐρου.

Η ατμόσφαιρα είναι πολύ «θερμή», μετά και τους 16 θανάτους διαδηλωτών στις συγκεντρώσεις της Κυριακής. Ο  ύπατος

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM