«Η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά συνεχίζει να τους συλλαμβάνει»

«Η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά συνεχίζει να τους συλλαμβάνει» Facebook Twitter
Οκτώ Αιγύπτιοι οδηγήθηκαν σε δίκη επειδή έκαναν ένα βίντεο, το οποίο οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως ήταν γκέι γάμος. (Getty)
0

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας φύλου, αλλά συνεχίζει να συλλαμβάνει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα επειδή είναι ο εαυτός τους.

Περισσότεροι από 90 άνθρωποι συνελήφθησαν πέρυσι στην Αίγυπτο με την «κατηγορία της ομοφυλοφιλίας», στο πλαίσιο του νόμου της κυβέρνησης περί ακολασίας. Παρόλα αυτά οι αξιωματούχοι αναφέρουν πως «δεν αναγνωρίζουν» καθόλου την ύπαρξη των queer ατόμων.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών συνέστησαν στην Αίγυπτο να σταματήσει τις συλλήψεις και τις διακρίσεις σε βάρος των ατόμων της κοινότητας LGBT+.

Η χώρα αρνήθηκε να συμμορφωθεί, δηλώνοντας παραδόξως πως «δεν αναγνωρίζει τους όρους που αναφέρονται στην παρούσα σύσταση», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Η Human Rights Watch προειδοποίησε πως οι «εξοργιστικές» συλλήψεις των ατόμων LGBT+ στην Αίγυπτο θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή αυτών των ανθρώπων, που φυλακίζονται αδίκως, καθώς κλιμακώνεται η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την οργάνωση, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Αίγυπτο για τον υποτιθέμενο ή αληθινό σεξουαλικό τους προορισμό ή την σεξουαλική τους ταυτότητα. 

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τους διωγμούς της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας το 2013 και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα queer άτομα έχουν υποστεί βίαιη επίθεση, βασανιστήρια, αναγκαστικές πρωκτικές εξετάσεις και αυθαίρετη κράτηση.

Επίσης αντιμετωπίζουν διακρίσεις όσον αφορά στην πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως υγειονομική περίθαλψη, στέγαση, και εκπαίδευση ενώ δυσκολεύονται και να βρουν δουλειές.

Παρόλα αυτά, η Αίγυπτος πρόσφατα ισχυρίστηκε στα Ηνωμένα Έθνη ότι «προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις».

Η Αφρικανική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κάλεσε τα κράτη μέλη να προστατεύσουν τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας- αλλά η Αίγυπτος δεν φαίνεται να κάνει.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ