Η Αγέλη των Λύκων καταδικάστηκε - 15 χρόνια στη φυλακή για τον ομαδικό βιασμό 18χρονης

Η Αγέλη των Λύκων καταδικάστηκε - 15 χρόνια στη φυλακή για τον ομαδικό βιασμό 18χρονης Facebook Twitter
Jesus Escudero
3

Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας καταδίκασε τελεσίδικα σήμερα σε 15 χρόνια φυλάκιση τους πέντε άντρες που βίασαν ομαδικά μια 18χρονη. Η υπόθεση σόκαρε και εξόργισε την κοινή γνώμη στην Ισπανία που χαρακτήρισε τους βιαστές «Αγέλη των Λύκων».

Ο βιασμός πυροδότησε μια πρωτοφανή σε όγκο και δυναμική φεμινιστική κινητοποίηση πέρυσι με αποτέλεσμα η χώρα να αναθεωρήσει το νόμο για το βιασμό.

Η Αγέλη των Λύκων καταδικάστηκε - 15 χρόνια στη φυλακή για τον ομαδικό βιασμό 18χρονης Facebook Twitter
Οι πέντε βιαστές: Jose Angel Prenda Martinez, Angel Boza Florido, Jesus Escudero Dominguez, Antonio Manuel Guerrero Escudero and Alfonso Jesus Cabezuelo Entrena

Οι δράστες βίασαν ομαδικά ένα 18χρονο κορίτσι τον Ιούλιο του 2016 στην Παμπλόνα της βόρειας Ισπανίας, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Σαν Φερμίν.

Δεν είχε περάσει ούτε τέταρτο από την ώρα που συνάντησαν την κοπέλα, η οποία ήταν μεθυσμένη, και οι άνδρες την κακοποίησαν ομαδικά και ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς προφυλακτικά στην είσοδο ενός κτιρίου. Στη συνέχεια της έκλεψαν  το τηλέφωνο και την άφησαν ημίγυμνη και ανέβασαν στο WhatsApp φωτογραφίες από όσα είχαν κάνει στο κορίτσι.

Η Αγέλη των Λύκων καταδικάστηκε - 15 χρόνια στη φυλακή για τον ομαδικό βιασμό 18χρονης Facebook Twitter
Antonio Manuel Guerrero

Η πρωτόδικη καταδίκη τους τον Απρίλιο του 2018 σε εννέα χρόνια για σεξουαλική κακοποίηση --και όχι για βιασμό-- και το γεγονός ότι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι προκάλεσε οργή και τεράστιες διαδηλώσεις στη χώρα.

Η ποινή αυτή είχε επιβεβαιωθεί τον Δεκέμβριο από δευτεροβάθμιο δικαστήριο που είχε κρίνει ότι δεν υπήρξε βία και ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί αν υπήρξε εκφοβισμός, οι δύο αναγκαίες προϋποθέσεις για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του βιασμού, σύμφωνα με τον ισπανικό ποινικό κώδικα.

Η Αγέλη των Λύκων καταδικάστηκε - 15 χρόνια στη φυλακή για τον ομαδικό βιασμό 18χρονης Facebook Twitter
Ángel Boza

Όμως το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε τις δύο δικαστικές αποφάσεις και θεώρησε ότι τα γεγονότα δεν μπορούσαν να συνιστούν αδίκημα σεξουαλικής κακοποίησης αλλά ότι συνιστούσαν πράγματι βιασμό.

Οι πέντε δικαστές, εκ των οποίων δύο γυναίκες, υπογράμμισαν ότι σε «καμιά περίπτωση το θύμα δεν συναίνεσε στις σεξουαλικές πράξεις που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι». Ένας από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκε σε επιπλέον δύο χρόνια για την κλοπή του κινητού τηλεφώνου του θύματος.

Με αυτή την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, οι δράστες που ήταν προσωρινά ελεύθεροι και δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση του δικαστηρίου, θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η είδηση μου προκαλεί πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ χαρά!Είναι μια σαφής απόδειξη πως οι πολίτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνουμε να καταπατείται το αίσθημα δικαίου από δικαστές που απλώς εφαρμόζουν ένα σύστημα νόμων που ουδέποτε τέθηκε σε ισχύ με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών.Θεωρώ πως οι πολίτες πρέπει να ορίζουν το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινείται η κοινωνία την οποία οι ίδιοι απαρτίζουν. Υπάρχει πλέον σωρεία νόμων που όταν εφαρμόζεται η συντριπτική πλειοψηφία αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα πως ο διαπιστωμένα ένοχος, στην ουσία όχι μόνο δεν καταδικάζεται ο ίδιος, αλλά τιμωρούνται τα θύματά του.Π.χ. κάποιοι παίρνουν …άδεια από την τιμωρία τους, και μερικοί αμετανόητοι από αυτούς εγκληματούν κατά τη διάρκειά της, άλλοι εκτίουν σε δεκαετία τα ..ισόβιά τους κ.λπ. δίνοντας την εντύπωση πως τα θύματά τους ..έφταιξαν τα ίδια για ό,τι έπαθαν.Το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις «δυτικές» κοινωνίες ταυτόχρονα –τραγική ειρωνεία- με μια διαστρεβλωμένη εκδοχή της politically correctness!!