Χωρίς τέλος οι ταραχές και οι λεηλασίες στη Βενεζουέλα- Χάος για λίγα τρόφιμα

Χωρίς τέλος οι ταραχές και οι λεηλασίες στη Βενεζουέλα- Χάος για λίγα τρόφιμα Facebook Twitter
6

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας προχώρησαν σε τουλάχιστον 400 συλλήψεις μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες στο κράτος-μέλος του ΟΠΕΚ που αντιμετωπίζει οικονομική και πολιτική κρίση. Εξάλλου ακόμη ένας θάνατος αναφέρθηκε στη Μέριδα.

 

Προχθές Τρίτη ένα κύμα βίας σάρωσε την πόλη Κουμανά, όπου λεηλατήθηκαν δεκάδες καταστήματα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να αδυνατούν να τηρήσουν την τάξη.


Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναρτήσεις που έκαναν λόγο για πολλούς θανάτους στην Κουμανά, πρωτεύουσα της πολιτείας Σούκρε. Ο κυβερνήτης Λουίς Ακούνια, που ανήκει στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε όμως πως οι θάνατοι —δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους— δεν σχετίζονταν με τις λεηλασίες.


«Συνελήφθησαν 400 άνθρωποι», είπε σε τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας και πρόσθεσε ότι «οι θάνατοι δεν συνδέονται με τις λεηλασίες». Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που διέπραξαν τις λεηλασίες σε καταστήματα ενθαρρύνθηκαν από πολιτικούς της δεξιάς. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τους πλήρωσαν, όλο αυτό ήταν σχεδιασμένο», ανέφερε.

Ο Νέλσον Μορένο, κυβερνήτης της γειτονικής πολιτείας Ανσοατέγκι, έκανε από την πλευρά του λόγο για οκτώ συλλήψεις.


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε χωριστά βίαια επεισόδια και λεηλασίες λόγω των ελλείψεων τροφίμων. Για τις δύο από τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν ένας αστυνομικός κι ένας στρατιώτης. Η εισαγγελία στην Μέριδα ανακοίνωσε χθες ότι ερευνά τον θάνατο ενός 17χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες την Τρίτη. Μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διαδηλώσεις και μια επίθεση εναντίον των γραφείων του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην πολιτεία.

 

 

To ανεξέλεγκτο κύμα βίας πυροδοτεί η ανθρωπιστική και οικονομική κρίση που μαστίζει την Βενεζουέλα. Πεινασμένα παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο, αναζητώντας τρόφιμα, ενώ κάποιοι σκοτώνονται στους δρόμους προσπαθώντας να φτάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM