«Χορεύοντας μπαλέτο στη βροχή»: Ο 11χρονος από τη Νιγηρία που καταρρίπτει τα στερεότυπα

«Χορεύοντας μπαλέτο στη βροχή»: Ο 11χρονος από τη Νιγηρία που καταρρίπτει τα στερεότυπα Facebook Twitter
0

Το βίντεο του 11χρονου Anthony Mmesoma Madu να χορεύει μπαλέτο ξυπόλητος στη βροχή έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, συγκινώντας μέχρι και διάσημους σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Βαϊόλα Ντέιβις.

«Εκεί όπου ζω δεν υπάρχουν άντρες χορευτές μπαλέτου σαν εμένα. Όταν ο κόσμος βλέπει μπαλέτο, σκέφτεται πως είναι μόνο για κορίτσια, δεν γνωρίζουν πως δεν είναι μόνο για κορίτσια. Ο τρόπος που θέλω να με βλέπουν είναι όταν χορεύω να ξέρουν πως υπάρχει άντρας χορευτής μπαλέτου», λέει ο 11χρονος. «Κάνω μπαλέτο επειδή λατρεύω τον χορό. Το συναίσθημα που με κατακλύζει είναι σαν να ονειρεύομαι», προσθέτει. 

Όπως εξηγεί, όταν έμαθε πως το βίντεο με τον ίδιο να χορεύει έχει γίνει viral στα social media, χάρηκε «πάρα, πάρα πολύ». «Θαυμάζω πολύ τον δάσκαλό μου που με διδάσκει. Όταν χορεύει, νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος, σαν να χόρευα εγώ», λέει ο Anthony. 


Ο Anthony είναι ένας από τους δώδεκα μαθητές της Leap of Dance Academy, στο Λάγος της Νιγηρίας. Η σχολή χορού ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τον Daniel Ajala Owoseni, που είναι αυτοδίδακτος και μάθαινε μπαλέτο δωρεάν σε παιδιά χωρίς να έχει δικό του χώρο. 

«Για τον Anthony έχω καταλάβει πως είναι πολύ αφοσιωμένος μαθητής. Από την πρώτη μέρα ήταν πολύ συνειδητοποιημένος. Αλλάζουμε τα στερεότυπα γύρω από τους άντρες χορευτές μπαλέτου. Τα αγόρια μπορούν να κάνουν μπαλέτο και πολύ καλά μάλιστα, επειδή στο μπαλέτο υπάρχει κάτι που αποκαλούμε "a pas de deux" [χορός για δύο], όπου ο άντρας χορευτής σηκώνει το κορίτσι. Το αντρικό μπαλέτο ήρθε για να μείνει και δεν υποτίθεται πως είναι μόνο για κορίτσια», τονίζει ο Daniel.

«Χορεύοντας μπαλέτο στη βροχή»: Ο 11χρονος από τη Νιγηρία που καταρρίπτει τα στερεότυπα Facebook Twitter

Η μητέρα του Anthony λέει πως δεν είχε ιδέα πως ο γιος της ήθελε να γίνει χορευτής. «Δεν μου το είπε ποτέ αλλά το παρατήρησα σε εκείνον, όταν τέντωνε τα πόδια ή τα χέρια του. Σκέφτηκα, "τι ανοησίες είναι αυτές;". Κάθε φορά που χορεύει νιώθω χαρούμενη να τον βλέπω. Αυτός είναι ο γιος μου, δεν το πιστεύω!», λέει γελώντας. 

«Η συμβουλή μου στους γονείς είναι όταν ανακαλύπτουν οποιοδήποτε ταλέντο στα παιδιά τους, θα πρέπει να το ακολουθούν και να τα στηρίζουν πλήρως ώστε το παιδί να φτάσει μακριά με το ταλέντο του. Κάθε παιδί είναι ταλαντούχο αλλά το πρόβλημά μας είναι ότι δεν ξέρουμε πώς να ανακαλύψουμε το ταλέντο του.

«Χορεύω συνεχώς. Ο χορός είναι μέρος της ζωής μου. Θέλω να γίνω ένας Νιγηριανός επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου», καταλήγει ο 11χρονος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Η πλειονότητα των Κουβανών θέλει καπιταλισμό»: Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο που διχάζει την Κούβα

Με βίντεο που σατιρίζουν την κρίση και προβάλλουν μια ζωή προνομίων, ο Σάντρο Κάστρο προκαλεί αντιδράσεις και από τα δύο άκρα της κουβανικής κοινωνίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπό εξέταση από τη Δικαιοσύνη αμφιλεγόμενο διάταγμα του Τραμπ για την υπηκοότητα

Ο Τραμπ υπέγραψε πέρυσι εκτελεστικό διάταγμα, ορίζοντας ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από γονείς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα ή με προσωρινές βίζες δεν θα θεωρούνται αυτόματα Αμερικανοί πολίτες
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Τραμπ: Τι αναμένεται να πει στο διάγγελμά του, έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα απευθύνει το πρώτο επίσημο διάγγελμά του προς το έθνος του, έχοντας υποσχεθεί μια «σημαντική» ενημέρωση για τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΑΓΩΓΗ

Διεθνή / «Επιτέλους λογοδοσία»: Ο πρίγκιπας Χάρι χαιρετίζει τις αγωγές κατά των τεχνολογικών κολοσσών

Αναφέρθηκε σε «συγκλονιστικές ιστορίες» οικογενειών, όπου η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέθηκε με «σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις» για ανήλικους
THE LIFO TEAM