Χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους, στο πρώτο lockdown που επιβάλλεται εκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Οι αρχές πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την έξαρση του κορωνοϊού σε μία από τις πιο φτωχές και πυκνοκατοικημένες περιοχές του Χονγκ Κονγκ. Τα νέα μέτρα προβλέπουν ότι περίπου 10.000 άνθρωποι που ζουν σε συγκροτήματα κατοικιών στη χερσόνησο Κοουλούν απαγορεύεται να βγουν από τα διαμερίσματά τους αν δεν διαθέτουν αρνητικό τεστ.

 

Αξιωματούχοι του Χονγκ Κονγκ δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν τεστ σε όλους όσοι ζουν στη συγκεκριμένη ζώνη εντός 48 ωρών προκειμένου «να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών κρουσμάτων στην περιοχή».

 

«Οι κάτοικοι θα πρέπει να μείνουν μέσα μέχρι να πάρουν τα αποτελέσματα του τεστ τους, για να αποφευχθεί η μετάδοση», δήλωσε η υπουργός Υγείας, Σοφία Τσαν. Παράλληλα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, όποιος βρέθηκε στη συγκεκριμένη ζώνη για περισσότερες από δύο ώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες επίσης θα υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού σήμερα.

 

Το Χονγκ Κονγκ ήταν από τις πρώτες περιοχές που «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό εκτός της κεντρικής Κίνας. Έχει κρατήσει τα κρούσματα κάτω από 10.000 και έχει καταγράψει 170 θανάτους, επιβάλλοντας αποτελεσματικά μέτρα. Όμως, τους τελευταίους δύο μήνες πλήττεται από νέο κύμα και έχουν καταγραφεί πάνω από 4.300 μολύνσεις. Οι εξάρσεις εντοπίζονται κυρίως στις γειτονιές χαμηλού εισοδήματος.

 

Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν τα υποχρεωτικά τεστ σε περίπου 70 από τα 150 συγκροτήματα κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή που μπήκε τώρα σε lockdown. Τελικά όμως οι αρχές αποφάσισαν ότι θα υποβληθούν όλοι οι κάτοικοι σε τεστ.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr