Χιόνισε στην Ισπανία- Μετά από μήνες ξηρασίας και καύσωνα

Χιόνισε στην Ισπανία- Μετά από μήνες ξηρασίας και καύσωνα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Έπειτα από πολλούς μήνες ξηρασίας και τον καύσωνα σήμερα χιόνισε σε περιοχές της βόρειας Ισπανίας.

Η ασυνήθιστη για την εποχή χιονόπτωση σημειώθηκε στη Λα Ράγια, μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Αστούριας. Χαλάζι και σφοδρή βροχόπτωση έπληξαν τις μεσογειακές περιοχές της Ισπανίας, όπως την Καταλονία και τη Βαλένθια, όπου επί μήνες δεν είχε πέσει ούτε σταγόνα.

Από την αρχή του έτους η Ισπανία βίωνε την πιο άνυδρη χειμωνιάτικη περίοδο στα χρονικά. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία AEMET, κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2023 ο όγκος της βροχής που έπεσε ήταν μικρότερος από τον μισό που καταγράφεται συνήθως.

Μέχρι στιγμής η Ισπανία έχει βιώσει 11 ημέρες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το συνηθισμένο για την εποχή και ο αριθμός αυτός είναι ήδη υπερδιπλάσιος των ημερών με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται σε ετήσια βάση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην La Mongie που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, όπου και καταγράφηκε έντονη χιονόπτωση. 

Το συγκεκριμένο μέρος βρίσκεται κάτω από το Col du Tourmalet σε υψόμετρο 2.115 μέτρων στο καντόνι Campan στα Πυρηναία περίπου 20 χιλιόμετρα από τα ισπανικά σύνορα.

Το La Mongie είναι ένα χιονοδρομικό κέντρο που προσφέρει αλπικό σκι, snowboard, snowpark, snowmobiles, πεζοπορία με χιονοπέδιλα και άλλες χειμερινές δραστηριότητες. Το καλοκαίρι είναι δημοφιλής προορισμός για ποδηλασία (εντός και εκτός δρόμου) και χρήση μοτοσικλετών trials.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM