Χιόνισε στην Ισπανία- Μετά από μήνες ξηρασίας και καύσωνα

Χιόνισε στην Ισπανία- Μετά από μήνες ξηρασίας και καύσωνα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Έπειτα από πολλούς μήνες ξηρασίας και τον καύσωνα σήμερα χιόνισε σε περιοχές της βόρειας Ισπανίας.

Η ασυνήθιστη για την εποχή χιονόπτωση σημειώθηκε στη Λα Ράγια, μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Αστούριας. Χαλάζι και σφοδρή βροχόπτωση έπληξαν τις μεσογειακές περιοχές της Ισπανίας, όπως την Καταλονία και τη Βαλένθια, όπου επί μήνες δεν είχε πέσει ούτε σταγόνα.

Από την αρχή του έτους η Ισπανία βίωνε την πιο άνυδρη χειμωνιάτικη περίοδο στα χρονικά. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία AEMET, κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2023 ο όγκος της βροχής που έπεσε ήταν μικρότερος από τον μισό που καταγράφεται συνήθως.

Μέχρι στιγμής η Ισπανία έχει βιώσει 11 ημέρες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το συνηθισμένο για την εποχή και ο αριθμός αυτός είναι ήδη υπερδιπλάσιος των ημερών με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται σε ετήσια βάση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην La Mongie που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, όπου και καταγράφηκε έντονη χιονόπτωση. 

Το συγκεκριμένο μέρος βρίσκεται κάτω από το Col du Tourmalet σε υψόμετρο 2.115 μέτρων στο καντόνι Campan στα Πυρηναία περίπου 20 χιλιόμετρα από τα ισπανικά σύνορα.

Το La Mongie είναι ένα χιονοδρομικό κέντρο που προσφέρει αλπικό σκι, snowboard, snowpark, snowmobiles, πεζοπορία με χιονοπέδιλα και άλλες χειμερινές δραστηριότητες. Το καλοκαίρι είναι δημοφιλής προορισμός για ποδηλασία (εντός και εκτός δρόμου) και χρήση μοτοσικλετών trials.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM