Χιμπατζήδες απέδρασαν από ζωολογικό κήπο με «κινηματογραφικό» τρόπο

Χιμπατζήδες απέδρασαν από ζωολογικό κήπο με «κινηματογραφικό» τρόπο Facebook Twitter
0

Χιμπατζήδες κατάφεραν να δραπετεύσουν από το χώρο φύλαξής τους στο ζωολογικό πάρκο του Μπέλφαστ χρησιμοποιώντας ένα κλαδί δέντρου. Είναι η δεύτερη απόδραση που συμβαίνει μέσα στο διάστημα μερικών εβδομάδων στον ίδιο πάρκο.

Τα ζώα επωφελήθηκαν από τις ζημιές που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, προκειμένου να οργανώσουν την απόδρασή τους την οποία μάλιστα «έπιασαν» επισκέπτες του πάρκου σε βίντεο.

 


Η απόδραση αυτή έρχεται μετά από αυτή του Άμπερ, ενός μικρού Πάντα, που βρέθηκε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το πάρκο τον περασμένο μήνα.


Η τελευταία προσπάθεια απόδρασης από τους χιμπατζήδες που χρησιμοποίησαν το κλαδί ως σκάλα για να σκαρφαλώσουν στους ψηλούς τοίχους στο σημείο φύλαξής τους έγινε το Σάββατο.


Ο επισκέπτες είδαν κάποιους από τους «δραπέτες» να βγαίνουν πίσω από τους θάμνους σε ένα μονοπάτι, ενώ άλλοι αγνάντευαν τη θέα ψηλά από τους τοίχους περίφραξης.


Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media ένα παιδί ακούγεται να λέει «Μην δραπετεύεις κακό γοριλάκι».


Ο Φροντιστής του πάρκου Άλυν Κέιρνς ανέφερε ότι τα δέντρα είχαν ταλαιπωρηθεί από τις καταιγίδες επιτρέποντας στα ζώα αυτά να τα σπάσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως σκάλες διαφυγής.


« Είναι έξυπνα πρωτεύοντα και ξέρουν ότι δεν πρέπει να είναι έξω από τον χώρο τους, έτσι επέστρεψαν μόνα τους πίσω», είπε.


Η Ντανιέλ Μονάγκχαν, που είχε επισκεφτεί το πάρκο με τα παιδιά της την ημέρα του περιστατικού εξέφρασε τις ανησυχίες της για την ασφάλεια.

«Πάγωσα και φυσικά έχοντας τα παιδιά μαζί μου προσπάθησαν να μην δείξω το φόβο μου. Αλλά αναρωτιόμουν συνεχώς, τι θα γίνει αν κάποιο προσπαθήσει να μας επιτεθεί ή αρπάξει κάποιο παιδί και φύγει; Έπρεπε να μείνουμε ήρεμοι. Ίσως να είχε πάρει άλλη τροπή αν τα ζώα ήταν επιθετικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν. Απλά μας προσπέρασαν και ήταν πραγματικά μεγαλοπρεπές αυτό που συνέβη», είπε.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Μπέλφαστ, το οποίο διευθύνει τον ζωολογικό πάρκο, δήλωσε ότι ένας χιμπατζής άφησε το χώρο του για μικρό χρονικό διάστημα. «Οι φροντιστές του πάρκου ήταν παρόντες καθώς ο χιμπατζής επέστρεψε γρήγορα μέσα στο χώρο φύλαξής του» είπε.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM