Χιλιάδες ψαρόνια σε «εναέρια ακροβατικά» σχηματίζουν μια φάλαινα στον αέρα

Χιλιάδες ψαρόνια πετούν και «σχηματίζουν» μια φάλαινα στον αέρα Facebook Twitter
Φωτ.: David Cousins
0

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε χιλιάδες ψαρόνια σε έναν «συναρπαστικό» εναέριο σχηματισμό που θυμίζει φάλαινα.

Την εικόνα απαθανάτισε ο 61χρονος David Cousins, παρατηρητής πουλιών στο φυσικό καταφύγιο Leighton Moss κοντά στο χωριό Σίλβερντεϊλ του Λανκασάιρ.

Τα ψαρόνια, πλέον σπάνια πουλιά, πετούν μαζί όταν ξυπνούν και πριν ξεκουραστούν κατά τους ψυχρότερους μήνες του χρόνου.

Ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί ραγδαία από τη δεκαετία του 1970 και σήμερα βρίσκονται στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων πτηνών.

Τα πουλιά συχνά συγκεντρώνονται και «εκτελούν εναέρια ακροβατικά» για να μπερδέψουν τα αρπακτικά και να κρατηθούν ζεστά στον πιο κρύο καιρό, ανέφερε η αρμόδια βασιλική υπηρεσία για την προστασία των πτηνών, RSPB.

Ο Cousins είπε ότι είχε παρακολουθήσει τις μετακινήσεις του κοπαδιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πρόσθεσε πως η κίνησή τους εντάθηκε το βράδυ της Κυριακής.

«Το κοπάδι πέταξε σαν μια στροβιλιζόμενη μάζα που ρέει, γεγονός που έκανε το σχηματισμό τους να μοιάζει με ένα θαλάσσιο θηλαστικό ή ένα τεράστιο ψάρι».

Χιλιάδες ψαρόνια πετούν και «σχηματίζουν» μια φάλαινα στον αέρα Facebook Twitter
Φωτ.: David Cousins

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε πως έδωσε άδεια στην Intellexa για πώληση του Predator στη Μαδαγασκάρη με ιστορικό καταστολής

Διεθνή / New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε πως έδωσε άδεια στην Intellexa για πώληση του Predator στη Μαδαγασκάρη

Η αγορά του εμπορικού κατασκοπευτικού λογισμικού - το οποίο επιτρέπει στις κυβερνήσεις να εισβάλλουν στα κινητά τηλέφωνα και να συλλέγουν δεδομένα - γνωρίζει άνθηση
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ