Χιλιάδες Πακιστανοί σχημάτισαν την εικόνα του τεμένους στην Νέα Ζηλανδία με τα σώματά τους

Χιλιάδες Πακιστανοί σχημάτισαν την εικόνα του τεμένους στην Νέα Ζηλανδία με τα σώματά τους Facebook Twitter
1

Χιλιάδες Πακιστανοί ντυμένοι στα άσπρα συγκεντρώθηκαν στην πόλη Jhang και σχημάτισαν με τα σώματά τους την εικόνα του τεμένους στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, όπου 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση πριν ένα μήνα.

Εικόνες από drone δείχνουν χιλιάδες πιστούς να στέκονται σε ένα μεγάλο σε έκταση χωράφι, σχηματίζοντας την εικόνα από το τζαμί, ενώ την ίδια στιγμή μια άλλη ομάδα λίγο πιο δίπλα σχημάτιζε την φράση «Το Ισλάμ είναι ειρήνη». 

Οι πιστοί κρατούσαν επίσης σημαίες του Πακιστάν και της Νέας Ζηλανδίας καθώς και ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Αλληλεγγύη για τους μάρτυρες του Κράιστσερτς από το Πακιστάν».

Τον συγκινητικό φόρο τιμής διοργάνωσε το Μουσουλμανικό Ινστιτούτο, μια μη κυβερνητική οργάνωση με στόχο την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στον μουσουλμανικό κόσμο, η οποία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το βίντεο από drone. 

Στον 28χρονο Αυστραλό Μπρένταν Τόραντ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 50 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και 39 απόπειρες ανθρωποκτονίας, που συνδέονται με τις τρομοκρατικές ενέργειες σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. 

Εννέα από τα θύματα είχαν καταγωγή από το Πακιστάν. Σε έναν από αυτούς, τον Naeem Rashid, δόθηκε μετά θάνατον βραβείο ανδρείας επειδή προσπάθησε να εμποδίσει τον δράστη πριν τελικά τον πυροβολήσει θανάσιμα. 

Δείτε το βίντεο:

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αμφισβητεί την ιθαγένεια του Μαμντάνι και απειλεί να τον συλλάβει

Διεθνή / Νέα επίθεση Τραμπ σε Μαμντάνι: Αμφισβητεί την ιθαγένεια του και απειλεί να τον συλλάβει

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ, ήταν «παράνομα εδώ», στην προσπάθεια να προωθήσει ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας για πολιτικούς αντιπάλους
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι Πακιστανοί να κοιτάξουν δηλώσουν αλληλεγγύη σε Ινδουιστές και Χριστιανούς, θύματα θρησκευτικών επιθέσεων στη χώρα τους.Στο Κράιστσερτς (εκκλησία του Χριστού) είναι ευκολάκι να μιλάς για μάρτυρες.Στο Ισλαμαμπάντ όχι!