Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των αμβλώσεων συγκεντρώνονται στην Ουάσινγκτον για την 44η ετήσια "Πορεία για τη Ζωή"

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των αμβλώσεων συγκεντρώνονται στην Ουάσινγκτον για την 44η ετήσια "Πορεία για τη Ζωή" Facebook Twitter
3

Ακτιβιστές που τάσσονται κατά των αμβλώσεων συγκεντρώνονται σήμερα στην Ουάσινγκτον για την 44η «Πορεία για τη Ζωή», ενθαρρυμένοι από τη δέσμευση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει περιορισμούς στις εκτρώσεις αλλά και την πρόθεση του αντιπροέδρου Μάικ Πενς να απευθύνει χαιρετισμό στους διαδηλωτές.


Οι οργανωτές εκτιμούν ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα συρρεύσουν στο Εθνικό Πάρκο για την πορεία η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο σε ημερομηνία κοντά στην επέτειο από την απόφαση που είχε λάβει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 1973, όταν νομιμοποίησε τις αμβλώσεις.


Ο αντιπρόεδρος Πενς, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του κινήματος κατά των αμβλώσεων τα τελευταία χρόνια, θα είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που θα μιλήσει στους συγκεντρωμένους. Την εποχή που ήταν κυβερνήτης της Ιντιάνα ο Πενς είχε υπογράψει κάποιους από τους σκληρότερους νόμους κατά των αμβλώσεων στη χώρα.


Ομιλητές στη συγκέντρωση θα είναι επίσης η σύμβουλος του προέδρου Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ, ο καρδινάλιος της Νέας Υόρκης Τίμοθι Ντόλαν και πολλοί Ρεπουμπλικανοί βουλευτές και γερουσιαστές.


Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν πορεία από το Εθνικό Πάρκο μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.


Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι η απόφαση με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις θα πρέπει να ανατραπεί και έχει δεσμευτεί να διορίσει στο Ανώτατο Δικαστήριο (στη θέση του Άντονιν Σκάλια που πέθανε πέρσι) έναν δικαστή πολέμιο των αμβλώσεων. Σχεδιάζει επίσης να διακόψει τη χρηματοδότηση της Planned Parenthood η οποία έχει προκαλέσει την οργή πολλών Ρεπουμπλικανών γιατί, πέραν τον άλλων υπηρεσιών που προσφέρει στις γυναίκες, κάνει και αμβλώσεις.


Κατά εκτιμήσεις του Αμερικανού προέδρου, στη σημερινή πορεία μπορεί να συγκεντρωθεί πλήθος "300, 400, 500, 600.000 ανθρώπων".
Η διαδήλωση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που ο αριθμός των αμβλώσεων που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σαράντα χρόνια. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γκουτμάχερ, μια οργάνωση που ασχολείται με την αναπαραγωγική υγεία, το 2013 καταγράφηκαν λιγότερες από 1 εκατομμύριο αμβλώσεις, για πρώτη φορά από το 1975. Η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται στη βελτίωση των μέσων αντισύλληψης αλλά και στην εφαρμογή νόμων για τον περιορισμό των αμβλώσεων.


Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew έδειξε πέρσι ότι σχεδόν 6 στους 10 Αμερικανούς (ποσοστό 57%) πιστεύουν ότι η άμβλωση θα πρέπει να είναι νόμιμη σε όλες ή στις περισσότερες περιπτώσεις.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM