Χιλή: Φάλαινα «κατάπιε» 24χρονο καγιάκερ και τον απελευθέρωσε σώο και αβλαβή

Χιλή: Φάλαινα «κατάπιε» 24χρονο καγιάκερ και τον απελευθέρωσε σώο και αβλαβή Facebook Twitter
0

Απίστευτο περιστατικό με φάλαινα που φαίνεται να «καταβροχθίζει» έναν καγιάκερ και αμέσως μετά να τον αφήνει, καταγράφηκε ανοιχτά των ακτών της Χιλής.

Το πρωτοφανές συμβάν σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν ο Adrián Simancas έκανε καγιάκ με τον πατέρα του ανοιχτά της Παταγονίας στη Χιλή. Τότε μία φάλαινα εμφανίστηκε στην επιφάνεια και τον «καταβρόχθισε» για λίγα δευτερόλεπτα πριν τον αφήσει ελεύθερο, με τη σκηνή να καταγράφεται σε βίντεο.

Όπως διακρίνεται και στο πλάνο, η φάλαινα έβαλε για λίγο στο στόμα της τον καγιάκερ λίγα δευτερόλεπτα πριν τον απελευθερώσει γρήγορα σώο και αβλαβή.
«Μείνε ήρεμος, μείνε ήρεμος», ακούγεται να λέει ο πατέρας του στο βίντεο, μετά την «απελευθέρωσή του».

«Νόμιζα ότι ήμουν νεκρός. Νόμιζα ότι με είχε φάει, ότι με είχε καταπιεί», ανέφερε ο Adrián στο Associated Press.  Περιγράφοντας τον «τρόμο» εκείνων των λίγων δευτερολέπτων και εξήγησε ότι ο πραγματικός του φόβος ήταν ότι μετά την ανάδυση, η φάλαινα μπορεί να έκανε κακό στον πατέρα του ή ότι θα χάνονταν στα παγωμένα νερά.

Παρά την τρομακτική εμπειρία όμως, ο πατέρας του παρέμεινε συγκεντρωμένος, κινηματογραφώντας και καθησυχάζοντας τον γιο του, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε τη δική του ανησυχία. «Όταν ανέβηκα και άρχισα να επιπλέω, φοβήθηκα ότι κάτι μπορεί να συμβεί και στον πατέρα μου, ότι δεν θα φτάναμε εγκαίρως στην ακτή ή ότι θα πάθαινα υποθερμία», είπε ο Adrián.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα στο νερό, ο Adrián κατάφερε να φτάσει στο καγιάκ του πατέρα του και στο τέλος να επιστρέψουν και οι δύο στην ακτή χωρίς να τραυματιστούν. Τα παγωμένα νερά της Χιλής αποτελούν πρόκληση για τους ιστιοπλόους, τους κολυμβητές και τους εξερευνητές που επιχειρούν να τα διασχίσουν με διάφορους τρόπους.

Ενώ οι επιθέσεις φαλαινών σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες σε αυτά τα νερά, οι θάνατοι φαλαινών από συγκρούσεις με φορτηγά πλοία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ οι εκβρασμοί έχουν γίνει επαναλαμβανόμενο ζήτημα την τελευταία δεκαετία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM