Πριγκίπισσα Μαίρη: Από μία τυχαία συνάντηση σ' ένα μπαρ, βασίλισσα της Δανίας

Χάρη σε μια τυχαία συνάντηση σε μπαρ, θα γίνει η πρώτη βασίλισσα από την Αυστραλία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το 2000 γνώρισε τυχαία κάποιον σε ένα μπαρ. Τώρα, περίπου 23 χρόνια αργότερα, θα γίνει η επόμενη βασίλισσα της Δανίας. 

Η πριγκίπισσα Μαίρη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, από τότε που αποκαλύφθηκε η σχέση της με τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας. Τώρα, που η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα αποσύρεται από τον θρόνο για να τη διαδεχθεί ο γιος της, πρίγκιπας Φρέντερικ, τα φώτα και τα βλέμματα στρέφονται ακόμη περισσότερο στη σύζυγό του. 

Η ιστορία της σχέσης τους μοιάζει με σενάριο. Το 2000 η Μαίρη Ντόναλντσον ζούσε στο Σίδνεϊ. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, η γεννημένη στην Τασμανία Μαίρη, που ήταν τότε 28 ετών, πήγε σε μπαρ με συγκάτοικό της. 

Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εκείνη η βόλτα στο Slip Inn θα άλλαζε τη ζωή της ριζικά. Ο πρίγκιπας διάδοχος Φρέντερικ και ο φίλος του, τότε πρίγκιπας των Αστουριών και πλέον βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, ήταν επίσης εκεί. 

Το άτομο με το οποίο είχε πάει στο μπαρ η Μαίρη Ντόναλντσον γνώριζε ήδη τον Φελίπε, έτσι οι δύο παρέες ενώθηκαν. Αρχικά, εκείνη δεν γνώριζε πως ο άνδρας με τον οποίο μιλούσε ήταν ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας. 

«Όταν γνωριστήκαμε, κάναμε χειραψία. Δεν ήξερα ότι ήταν ο πρίγκιπας της Δανίας. Περίπου μισή ώρα αργότερα κάποιος ήρθε και με ρώτησε “ξέρεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;”», έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη. «Από την πρώτη στιγμή αρχίσαμε να μιλάμε. Δεν σταματήσαμε ποτέ», έχει πει ακόμη. Σύντομα αντάλλαξαν τηλέφωνα και ξεκίνησε μια σχέση από απόσταση. 

Η αποκάλυψη της σχέσης και ο γάμος  

Οι δυο τους κράτησαν μυστική τη σχέση τους για πάνω από ένα χρόνο. Τον Νοέμβριο του 2001 μια δανέζικη tabloid εφημερίδα έγραψε πως ο πρίγκιπας Φρέντερικ είχε σχέση με μια γυναίκα από την Αυστραλία, που ονομαζόταν Μαίρη Ντόναλντσον. 

Εκείνη την εποχή, η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Όμως, η φήμη άρχισε να γιγαντώνεται και έπειτα από τρεις μήνες το παλάτι επιβεβαίωσε τη σχέση. Στις αρχές του 2003 η Μαίρη είχε ήδη εγκατασταθεί στην Κοπεγχάγη, προκειμένου να δουλέψει για θυγατρική της Microsoft. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ανακοινώθηκε ο αρραβώνας του ζευγαριού. 

Πριν από τον γάμο τους, το παλάτι την προετοίμασε, μεταξύ άλλων με μαθήματα δανέζικων και ιστορίας, από τον αρχιθαλαμηπόλο του πρίγκιπα Φρέντερικ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 14 Μαΐου 2004, στον καθεδρικό της Κοπεγχάγης και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ποια είναι η επόμενη βασίλισσα της Δανίας 

Η 51χρονη σήμερα πριγκίπισσα Μαίρη είναι από τα πιο δημοφιλή μέλη της δανέζικης βασιλικής οικογένειας. 

Γεννήθηκε στο Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της Τασμανίας. Κυκλοφορούσε με T-shirt, σορτς και ξυπόλητη, έχει περιγράψει στους Financial Times. Πήγε σε δημόσιο σχολείο, έκανε ιππασία, ασχολούνταν με αθλήματα. 

Μετά τις σπουδές της, εγκαταστάθηκε αρχικά στη Μελβούρνη και στη συνέχεια στο Σίδνεϊ, θέλοντας να κάνει καριέρα στον χώρο της διαφήμισης. «Δεν θυμάμαι να εύχομαι να γίνω πριγκίπισσα. Ήθελα να γίνω κτηνίατρος», είχε δηλώσει λίγο μετά τον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Φρέντερικ. 

Στη Δανία τη λατρεύουν, γράφουν οι New York Times, μεταξύ άλλων για το γεγονός ότι έχει ασχοληθεί με ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών. 

Αλλά και η Αυστραλία είναι ιδιαίτερα «υπερήφανη» για την πριγκίπισσα Μαίρη- που θα γίνει η πρώτη βασίλισσα από τη χώρα- παρότι εκείνη έχει απαρνηθεί εδώ και καιρό τόσο αυτή την υπηκοότητα, όσο και τις σκωτσέζικες ρίζες της. Μάλιστα, μετά την απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας να αποσυρθεί από τον θρόνο, υπήρξε και μια μικρή «διαμάχη», ανάμεσα σε βρετανικά και αυστραλιανά ΜΜΕ. 

Κάποιες βρετανικές εφημερίδες την παρουσίασαν ως «βασίλισσα από τη Σκωτία». «Δεν είναι χαρούμενοι με τη δική τους βασιλική οικογένεια. Οι βρετανικές εφημερίδες προσπαθούν να υποστηρίξουν ότι η επόμενη βασίλισσα της Δανίας είναι δική τους», σχολίασε η Melbourne Age. 

Με πληροφορίες από Vogue, NYT

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Οι επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Διεθνή / Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Κατά τη Stage 7 του Tour de France, ο έλεγχος αποκάλυψε υπόνοιες για κρυμμένους κινητήρες - Η UCI εντείνει τους ελέγχους για να διατηρήσει την αξιοπιστία του σπορ
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Διεθνή / Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη να καλύψει τους μισθούς στρατιωτών για να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας - Έλλειψη εθελοντών και εκτόξευση ελλείμματος εντείνουν την ανάγκη για βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Διεθνή / Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Μετά τον θάνατο του Χαλκ Χόγκαν, οπαδοί και αναλυτές χωρίζονται ανάμεσα στη λατρεία του ως παντοδύναμου ήρωα και την κατακραυγή για ρατσιστικές δηλώσεις. Μια σύγκρουση πολιτιστικής κληρονομιάς στη WWE
LIFO NEWSROOM
Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Διεθνή / Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Η Νικόλ Κίντμαν εθεάθη να αποβιβάζεται από ιδιωτικό αεροσκάφος στην Κασκαΐς, την παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Λισαβόνα, ενώ φέρεται να εξετάζει την αγορά νέας πολυτελούς κατοικίας σε μία από τις πιο ακριβές κλειστές κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Διεθνή / Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Δορυφορικές και επιτόπιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μεταξύ 63% και 69% των κτιρίων της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 175.000 κατασκευών, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί
LIFO NEWSROOM