24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Χάρι Πότερ: Ο τάφος του Ντόμπι θα μείνει στη θέση του- Αλλά μην αφήνετε κάλτσες

Χάρι Πότερ: Ο τάφος του Ντόμπι θα μείνει στη θέση του- Αλλά μην αφήνετε κάλτσες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Οι φαν του «Χάρι Πότερ» μπορούν να μείνουν ήσυχοι: ο τάφος του Ντόμπι θα παραμείνει στη θέση του, σε παραλία στην Ουαλία. Όμως, έγινε έκκληση προς τους επισκέπτες να μην αφήνουν κάλτσες ή άλλα αντικείμενα. 

Σε μία από τις πιο τραγικές στιγμές των ταινιών, το ξωτικό ξεψυχά στα χέρια του Χάρι Πότερ, σε μια παραλία. «Τόσο όμορφο μέρος να είσαι με φίλους», λέει για το μέρος, πριν πεθάνει.  

Αυτό το «όμορφο μέρος», όπου γυρίστηκε η εν λόγω σκηνή της ταινίας του 2010 «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1ο» ήταν η παραλία Φρεσγουόυτερ Γουέστ, στο Πέμπροκσιρ της Ουαλίας. Εκεί, φαν της σειράς ταινιών έχουν στήσει ένα μνημείο για τον Ντόμπι. 

Όμως, η δημοτικότητα του μέρους άρχισε να ανησυχεί αξιωματούχους των υπηρεσιών για το περιβάλλον, καθώς οι «ορδές» των τουριστών είχαν αρνητικό αντίκτυπο για την παραλία και εξέτασαν το ενδεχόμενο να διαλύσουν αυτό το μνημείο. 

Τελικά, την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι ο τάφος του Ντόμπι μπορεί να παραμείνει εκεί, αρκεί οι επισκέπτες να μην αφήνουν αντικείμενα ως φόρο τιμής στον φανταστικό χαρακτήρα, δημιουργώντας σκουπίδια. 

Χάρι Πότερ: Ο τάφος του Ντόμπι θα μείνει στη θέση του- Αλλά μην αφήνετε κάλτσες Facebook Twitter
Φωτ.: National Trust Wales

«Το μνημείο για τον Ντόμπι θα παραμείνει στο Φρεσγουότερ Γουέστ για το άμεσο μέλλον», ανακοίνωσε το National Trust της Ουαλίας- οργανισμός για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, που έκανε έρευνα για το ζήτημα. Παράλληλα, ζήτησε από τους επισκέπτες να βγάζουν μόνο φωτογραφίες εκεί, προκειμένου να βοηθήσουν να προστατευθεί το περιβάλλον. 

Μέρος του προβλήματος ήταν οι κάλτσες που άφηναν πολλοί επισκέπτες. Στα βιβλία του Χάρι Πότερ, ένα ξωτικό ελευθερώνεται μόνο όταν πάρει ρούχα ως δώρο από τον ιδιοκτήτη του. Στο τέλος της «Κάμαρας με τα μυστικά»- το πρώτο βιβλίο και ταινία στο οποίο εμφανίζεται ο χαρακτήρας του Ντόμπι, ο πρωταγωνιστής ξεγελά τον Λούσιους Μαλφόι, στον οποίο ανήκε το ξωτικό και του δίνει κάλτσες, οπότε απελευθερώνεται. 

Όμως, στην πραγματική ζωή, το να αφήνει κανείς κάλτσες στην παραλία δεν είναι ό,τι καλύτερο για το περιβάλλον. «Αντικείμενα όπως κάλτσες, μπιμπελό και κομμάτια μπογιάς από βαμμένα βότσαλα μπορεί να μπουν στο θαλάσσιο περιβάλλον και τη διατροφική αλυσίδα και να θέσουν σε κίνδυνο την άγρια ζωή», επεσήμανε το National Trust της Ουαλίας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο την παραλία, σύμφωνα με τον οργανισμό. «Αν και είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός τόσο πολλοί θέλουν να την επισκεφθούν, πρέπει να ισορροπήσουμε τη δημοτικότητα του χώρου με τον αντίκτυπο που έχει στην ευαίσθητη φύση της παραλίας και του ευρύτερου περιβάλλοντος και την πίεση στις υποδομές και τους γύρω δρόμους», επεσήμανε ο Τζόναθαν Χιουτζ, από τον οργανισμό.  

Με πληροφορίες από NYT
 

Διεθνή
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική οικογένεια Βρετανίας: Πέθανε ο Τόμας Κίνγκστον, σύζυγος της Γκαμπριέλα Γουίνδσορ

Διεθνή / Πέθανε στα 45 του χρόνια ο Τόμας Κίνγκστον, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

«Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του, όσοι τον γνώριζαν θρηνούν ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας», ανέφερε το παλάτι του Μπάκινγκχαμ
NEWSROOM