Χάρι και Μέγκαν χάνουν τίτλο και χρηματοδότηση -Η ανακοίνωση της Ελισάβετ

Χάρι και Μέγκαν χάνουν τίτλο και χρηματοδότηση -Η ανακοίνωση της Ελισάβετ Facebook Twitter
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τους τίτλους τους (Πηγή φωτό EPA)
0

Με μια διπλή ανακοίνωση, η βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησαν τον διακανονισμό για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί τον τίτλο «αυτού υψηλότητα», δεν θα εκπροσωπεί τη βασίλισσα, ούτε θα λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο ταμείο, για βασιλικά καθήκοντα. Η Ελισάβετ, στην ανακοίνωσή της, τους ευχαρίστησε για τη δουλειά τους, ενώ σημείωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μαρκλ έγινε ένα με την οικογένεια.

Η ανακοίνωση της Ελισάβετ για Μαρκλ και Χάρι

Στην ανακοίνωσή της, η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο Άρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειας, ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι η συμφωνία θα τους επιτρέψει να χτίσουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή.

«Έπειτα από αρκετούς μήνες σκέψεων και περαιτέρω πρόσφατες συζητήσεις, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσει ο εγγονός μου και η οικογένειά του. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου», αναφέρει η ανακοίνωση της Ελισάβετ.

«Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της έντονης προσοχής τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη δουλειά τους σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια», συνεχίζει η Ελισάβετ.

«Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι η σημερινή ανακοίνωση να τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η βασίλισσα.

Χάρι και Μέγκαν χάνουν τίτλο και χρηματοδότηση -Η ανακοίνωση της Ελισάβετ Facebook Twitter
«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια», ανακοίνωσε η Ελισάβετ.

Ο διακανονισμός του ζευγαριού με το παλάτι- Τι αλλάζει

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία και για το τι αλλάζει για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.

Σε αυτή την ανακοίνωση το ζευγάρι εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια «για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη καθώς ξεκινούν το νέο κεφάλαιο στις ζωές τους».

Όσο για το τι αποχωρίζονται πλέον Χάρι και Μαρκλ για να ζήσουν πιο ανεξάρτητοι, «όπως συμφωνήθηκε, κατανοούν ότι απαιτείται να κάνουν πίσω από τα βασιλικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων στρατιωτικών θέσεων. Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσια χρηματοδότηση για βασιλικά καθήκοντα». Επιπλέον, πλέον δεν θα μπορούν να εκπροσωπούν επίσημα τη βασίλισσα, ούτε θα χρησιμοποιούν τον τίτλο «αυτού υψηλότητα», καθώς δεν θα είναι πια εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας.  

Χάρι και Μέγκαν χάνουν τίτλο και χρηματοδότηση -Η ανακοίνωση της Ελισάβετ Facebook Twitter
To Frogmore Cottage

Θα πληρώσουν τα 2,4 εκατ. λίρες για την ανακαίνιση του σπιτιού τους

Πέρα από τα παραπάνω, ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εξέφρασαν την επιθυμία να καλύψουν οι ίδιοι τις δαπάνες που έγιναν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους, του Frogmore Cottage, το οποίο θα παραμείνει η οικία της οικογένειάς τους στη Βρετανία. Υπενθυμίζεται ότι για την ανακαίνιση είχαν δαπανηθεί 2,4 εκατ. λίρες από τα δημόσια ταμεία. 

Η συμφωνία του παλατιού με τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2020, καταλήγει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM