Χάρβαρντ: Να ακυρωθούν όλα τα ομοσπονδιακά κονδύλια για το πανεπιστήμιο, ζητά ο Τραμπ

Χάρβαρντ: Να ακυρωθούν όλα τα ομοσπονδιακά κονδύλια για το πανεπιστήμιο, ζητά ο Τραμπ Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να ακυρώσει τα ομοσπονδιακά κονδύλια με κατεύθυνση το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή δείχνει να είναι η σκέψη του Αμερικανού προέδρου, όπως αποτυπώνεται μέσα από επιστολή του Λευκού Οίκου με αποδέκτες, ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Η επιστολή δίνει, μεταξύ άλλων, εντολή στις υπηρεσίες να «βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές» στο μέλλον.

Οι περικοπές που σχεδιάζει ο Τραμπ, αντιπροσωπεύουν αυτό που αξιωματούχος της κυβέρνησης αποκάλεσε «πλήρη διακοπή της μακροχρόνιας επιχειρηματικής σχέσης της κυβέρνησης με το Χάρβαρντ».

Η επιστολή είναι το τελευταίο βήμα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης Τραμπ «να γονατίσει το Χάρβαρντ» -σχολιάζουν οι New York Times- υπονομεύοντας την παγκόσμια επιρροή του πανεπιστημίου. Από τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση έχει παγώσει περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και συμβάσεις με το Χάρβαρντ.

Η τελευταία επιστολή, με ημερομηνία 27 Μαΐου από τη Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, παραδόθηκε το πρωί της Τρίτης στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και δίνει εντολή στους οργανισμούς να απαντήσουν έως τις 6 Ιουνίου με κατάλογο των ακυρώσεων συμβάσεων.

«Τυχόν συμβάσεις για υπηρεσίες που θεωρούνται κρίσιμες δεν θα ακυρωθούν αμέσως, αλλά θα μεταφερθούν σε άλλους προμηθευτές», σύμφωνα με την επιστολή, που υπογράφεται από τον Josh Gruenbaum, επίτροπο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας προμηθειών της G.S.A., η οποία είναι υπεύθυνη για την προμήθεια κυβερνητικών αγαθών και υπηρεσιών.

Παραδείγματα συμβάσεων που θα επηρεαστούν, σύμφωνα με ομοσπονδιακή βάση δεδομένων, περιλαμβάνουν σύμβαση ύψους 49.858 δολαρίων με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας για τη διερεύνηση των επιπτώσεων της κατανάλωσης καφέ και σύμβαση ύψους 25.800 δολαρίων με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για την εκπαίδευση ανώτερων στελεχών. Ορισμένες από τις υπό εξέταση συμβάσεις του Χάρβαρντ ενδέχεται να έχουν ήδη υποβληθεί σε εντολές διακοπής εργασιών.

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, ενθαρρύνουμε την υπηρεσία σας να αναζητήσει εναλλακτικούς προμηθευτές για μελλοντικές υπηρεσίες στις περιπτώσεις που προηγουμένως είχατε εξετάσει το Χάρβαρντ», αναφέρεται στην επιστολή.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM