Χάος στις νότιες ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι με 6 νεκρούς - Πλημμύρες και καταστροφές

Χάος στις νότιες ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι με 6 νεκρούς - Πλημμύρες και καταστροφές Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους τρία παιδιά, από τους ανεμοστρόβιλους, τις καταιγίδες και τις πλημμύρες που σάρωσαν τον αμερικανικό νότο το Σαββατοκύριακο.

Δεκάδες τραυματίστηκαν ενώ, χθες, επικράτησε χάος στην πόλη του Τέξας από τις καταστροφές. Περίπου 90.000 οικογένειες έμειναν χωρίς ρεύμα σε Τέξας, Μισισίπι, Λουιζιάνα, Αρκάνσας και Τζόρτζια από το μεσημέρι της Κυριακής. 

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, στο ανατολικό Τέξας, το Σάββατο, όταν οι άνεμοι μιας σφοδρότατης καταιγίδας, ξερίζωσαν ένα πεύκο που έπεσε απροσδόκητα και με ορμή πάνω στο κινούμενο όχημα.

Το πεύκο «ισοπέδωσε το αυτοκίνητο σαν να ήταν πάνκεϊκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος Άλτον Λέντερμαν, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντζελίνα. Οι γονείς στο μπροστινό κάθισμα δεν τραυματίστηκαν σοβαρά αλλά τα παιδιά σκοτώθηκαν ακαριαία. 

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, μετά το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από το Άλτο, κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης των ντόπιων, απόγονων των Ινδιάνων. Οκτώ από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι αρχές του Άλτο, μιας μικρής κωμόπολης μόλις 1.200 κατοίκων, διέταξαν το κλείσιμο των σχολείων μέχρι να ελεγχθούν ως προς την ασφάλειά τους όλες οι εγκαταστάσεις. 

Ένας τυφώνας ισοπέδωσε τη νότια πλευρά του Φράνκλιν, 125 μίλια νότια του Ντάλας, ανατρέποντας τροχόσπιτα και προκαλώντας υλικές ζημιές σε πολλά κτίρια. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ο τυφώνας ήταν τις κλίμακας EF-3 και σάρωσε την περιοχή με ανέμους ταχύτητας 225 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Από το πέρασμά του καταστράφηκαν 55 σπίτια, μία εκκλησία και τέσσερα καταστήματα. 

Μία 95χρονη γυναίκα σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μισισίπι, όταν ένα δέντρο έπεσε στο τροχόσπιτό της, στην κομητεία Μονρό. Δεκαεννιά άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και δύο είναι σε κρίσιμη κατασταση. 

Περισσότεροι από 21.000 μαθητές οδηγήθηκαν σε υπόγεια και καταφύγια, καθώς ένας ανεμοστρόβιλος πέρασε κοντά από το κάμπους του πολιτειακού πανεπιστημίου στο Σταρκβιλ. 

Το μεγάλο σύστημα της καταιγίδας συνοδεύτηκε από τεράστιες πλημμύρες στη Λουιζιάνα όπου ακόμα δύο άτομα σκοτώθηκαν. Ένας 13χρονος πνίγηκε όταν πλημμύρισε απότομα ένα κανάλι στο Μπόκομβιλ. Ένας ακόμα κάτοικος σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. 

Καθώς η καταιγίδα πέρασε στην Αλαμπάμα, προκάλεσε ζημιές στον αστικό ιστό και σε τροχόσπιτα του Τρόι, 75 χιλιόμε;τρα από το Μοντγκόμερι. Ένας υπάλληλος της κομητείας σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, ενώ προσπαθούσε να καθαρίσει τον δρόμο από τα πεσμένα δέντρα, στις 2:15 τα ξημερώματα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM