Χάος και πάλι στη Βενεζουέλα: Άλλοι δυο θάνατοι σε διαδηλώσεις

Χάος και πάλι στη Βενεζουέλα: Άλλοι δυο θάνατοι σε διαδηλώσεις Facebook Twitter
0

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα προετοιμάζεται σήμερα για τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας που έχει κηρύξει με στόχο να αυξήσει την πίεση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και για να καταγγείλει τις επικείμενες εκλογές για τη συντακτική συνέλευση.

 

Σύμφωνα με την Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, χθες καταγράφηκε επίπεδο συμμετοχής στην απεργία 92% σε όλη τη χώρα.

 

Από την πλευρά του ο Μαδούρο επεσήμανε: «Η απόπειρα κήρυξης επ’ αόριστον γενικής απεργίας ηττήθηκε».

 

Συνολικά 105 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την 1η Απριλίου όποτε ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης. Δύο άνδρες, 16 και 30 ετών, σκοτώθηκαν χθες.

 

Οδοφράγματα είχαν στηθεί σε πολλούς δρόμους και καταστήματα παρέμειναν κλειστά, κυρίως στις νοτιοδυτικές και ανατολικές συνοικίες του Καράκας, παραδοσιακά προπύργια της αντιπολίτευσης.

 

Στο Μπέλο Κάμπο, στο ανατολικό Καράκας, οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίστηκαν ως αργά τη νύκτα. Μια βροχή από πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα έπεσε από τις πολυκατοικίες εναντίον στρατιωτών.

 

Στο διπλωματικό πεδίο οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη την επιβολή κυρώσεων εις βάρος 13 νυν και πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM