Χάος και πάλι στη Βενεζουέλα: Άλλοι δυο θάνατοι σε διαδηλώσεις

Χάος και πάλι στη Βενεζουέλα: Άλλοι δυο θάνατοι σε διαδηλώσεις Facebook Twitter
0

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα προετοιμάζεται σήμερα για τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας που έχει κηρύξει με στόχο να αυξήσει την πίεση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και για να καταγγείλει τις επικείμενες εκλογές για τη συντακτική συνέλευση.

 

Σύμφωνα με την Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, χθες καταγράφηκε επίπεδο συμμετοχής στην απεργία 92% σε όλη τη χώρα.

 

Από την πλευρά του ο Μαδούρο επεσήμανε: «Η απόπειρα κήρυξης επ’ αόριστον γενικής απεργίας ηττήθηκε».

 

Συνολικά 105 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την 1η Απριλίου όποτε ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης. Δύο άνδρες, 16 και 30 ετών, σκοτώθηκαν χθες.

 

Οδοφράγματα είχαν στηθεί σε πολλούς δρόμους και καταστήματα παρέμειναν κλειστά, κυρίως στις νοτιοδυτικές και ανατολικές συνοικίες του Καράκας, παραδοσιακά προπύργια της αντιπολίτευσης.

 

Στο Μπέλο Κάμπο, στο ανατολικό Καράκας, οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίστηκαν ως αργά τη νύκτα. Μια βροχή από πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα έπεσε από τις πολυκατοικίες εναντίον στρατιωτών.

 

Στο διπλωματικό πεδίο οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη την επιβολή κυρώσεων εις βάρος 13 νυν και πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM