Τα ίχνη τουλάχιστον 485 καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα έχει χάσει, από καιρό, η βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Skynews.

 

Ανάμεσά τους βιαστές και παιδεραστές από όλη την χώρα που παραμένουν καταγεγραμμένοι στα μητρώα των αστυνομικών τμημάτων για λόγους ασφαλείας. 


To Skynews υπέβαλε αίτημα στα 45 αστυνομικά τμήματα της χώρας ζητώντας τους να του προσκομίσουν πληροφορίες για τους "αγνοούμενους".


Συνολικά τέσσερις αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και εκείνη της Βόρειας Ιρλανδίας, δεν απάντησαν στο αίτημα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο πραγματικός αριθμός "αγνοούμενων" πιθανόν να είναι ακόμη υψηλότερος.


Σύμφωνα με το Skynews, τα ίχνη κάποιων από αυτούς χάθηκαν πριν από πάνω από μια δεκαετία.


Ο βρετανικός νόμος προβλέπει ότι οι καταγεγραμμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα πρέπει να ενημερώνουν την αστυνομία για το πού βρίσκονται ώστε να μπορούν να εντοπίζονται από τις αρχές επιβολής του νόμου.

 

Σύμφωνα με έκθεση του βρετανικού υπουργείου Δικαιοσύνης του 2016-2017, υπάρχουν περισσότεροι από 55.000 καταγεγραμμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα στην Αγγλία και την Ουαλία.