Χάλστατ: Το «παραμυθένιο» αλπικό χωριό που θέλει να διώξει τους φανς της ταινίας Frozen

Χάλστατ: Το «παραμυθένιο» αλπικό χωριό που θέλει να διώξει τους φανς της ταινίας Frozen Facebook Twitter
GETTY IMAGES
1

Ένα «παραμυθένιο» και ιδιαίτερα γραφικό αλπικό χωριό στην Αυστρία, συγκεντρώνει τόσους πολλούς τουρίστες κάθε μέρα που ψάχνει τρόπο να μειώσει τον αριθμό των επισκεπτών.

Ο λόγος για το χωριό Χάλστατ που χρονολογείται εδώ και 3.000 χρόνια, είναι γνωστό όχι μόνο για τις ομορφιές του και την ιστορία του αλλά και επειδή κάποιες φήμες θέλουν να είναι το χωριό «Arendelle» στην ταινία της Ντίσνεϊ, Frozen.

Χάλστατ: Το «παραμυθένιο» αλπικό χωριό που θέλει να διώξει τους φανς της ταινίας Frozen Facebook Twitter

Μάλιστα χιλιάδες άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο για να επισκεφτούν το υποτιθέμενο σκηνικό μιας ταινίας για παιδιά. Κυρίως πρόκειται για τουρίστες από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Επισκέπτονται το χωριό για λίγο, βγάζουν μια σέλφι και συνεχίζουν το ταξίδι τους. 

Ωστόσο, όλη αυτή η θεαματική αύξηση του τουρισμού στο χωριό των 778 κατοίκων έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Οι κάτοικοι νιώθουν ότι ζουν σε θεματικό πάρκο και παρότι ο τουρισμός έχει προσφέρει σημαντικά έσοδα στην τοπική οικονομία, ταυτόχρονα έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ακινήτων, το κόστος ζωής, ενώ έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τον μεγάλο όγκο σκουπιδιών.

Ο δήμαρχος του Χάλστατ εξετάζει τρόπους μειωθεί έστω ο αριθμός των τουριστικών λεωφορείων που φτάνουν ετησίως στο χωρίο, κατά ένα τρίτο,  αλλά υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να κάνει νόμιμα. Είναι ενδεικτικό ότι το χωριό δέχεται πάνω από 20.000 τουριστικά λεωφορεία το χρόνο και πάνω από 10.000 τουρίστες της μέρα.

Στα αξιοπερίεργα που συμβαίνουν με το Χάλστατ είναι επίσης ότι στην Κίνα έχει χτιστεί από το 2011 ένα πανομοιότυπο χωριό. 

Το Χάλστατ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού, τη λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM