Το Χαλέπι ωθείται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής - 202 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Το Χαλέπι ωθείται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής - 202 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς Facebook Twitter
0

Αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν εναντίον ανταρτοκρατούμενων περιοχών του Χαλεπιού στοίχισαν μέσα στις επτά τελευταίες ημέρες τη ζωή σε 123 αμάχους, στους οποίους περιλαμβάνονται 18 παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


Εβδομήντα ένας άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους 13 παιδιά, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν οι αντάρτες εναντίον περιοχών της πόλης που ελέγχονται από την κυβέρνηση στη διάρκεια αυτής της περιόδου, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Το Χαλέπι ωθείται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής - 202 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς Facebook Twitter


Άλλοι οκτώ άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η κυβέρνηση εναντίον περιοχών που δεν ελέγχει στην πόλη, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Ωστόσο οι συριακές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν χθες ότι αεροσκάφη της πολεμικής της αεροπορίας έπληξαν νοσοκομείο στην πόλη Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, μεταδίδει η συριακή κρατική τηλεόραση.


Το νοσοκομείο αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ) του Χαλεπιού επλήγη σε αεροπορικές επιδρομές οι οποίες εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 27 άνθρωποι, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Χαλέπι ωθείται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής - 202 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς Facebook Twitter

Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού: Το Χαλέπι ωθείται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής

Η κλιμακούμενη βία στο Χαλέπι της Συρίας ωθεί στο χείλος μιας ανθρωπιστικής καταστροφής τους κατοίκους της πόλης που ζουν κάτω από βομβαρδισμούς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.


Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι σφοδρές μάχες που μαίνονται στο Χαλέπι ανάμεσα στην αντιπολίτευση και κυβερνητικές δυνάμεις έχουν επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της πόλης. Η ΔΕΕΣ περιγράφει το Χαλέπι ως μία από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο στα πέντε χρόνια της σύγκρουσης.

Μια από τις κύριες φιλοκυβερνητικές συριακές εφημερίδες αναφέρει ότι ο στρατός θα εξαπολύσει προσεχώς μια μεγάλη επίθεση για να ανακαταλάβει το Χαλέπι και την επαρχία του.

Το Χαλέπι ωθείται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής - 202 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς Facebook Twitter


"Είναι καιρός να αρχίσει η μάχη για την πλήρη απελευθέρωση του Χαλεπιού", αναφέρεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας al-Watan. "Δεν είναι μυστικό ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν προετοιμάσει αυτή την αποφασιστική μάχη για την αποκάθαρση του Χαλεπιού από τους τρομοκράτες. Θα αρχίσει σύντομα και θα τελειώσει γρήγορα", διαβεβαιώνει η εφημερίδα.
Το Χαλέπι, πρώην εμπορικό σταυροδρόμι της Συρίας, είναι διαιρεμένο από τον Ιούλιο του 2012 ανάμεσα στις δυτικές συνοικίες που ελέγχονται από την κυβέρνηση και τις ανατολικές που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.


Πηγή προσκείμενη στο καθεστώς ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως "ο στρατός προετοιμάζει μια ευρεία επιχείρηση μέσα στις επόμενες ημέρες για να απωθήσει τους αντάρτες από τα περίχωρα της πόλης και να δημιουργήσει 'μια ζώνη ασφαλείας' γύρω από την πόλη περικυκλώνοντάς την πλήρως".


"Η ανακατάληψη του Χαλεπιού και στη συνέχεια του συνόλου της επαρχίας θα είναι ένα σκληρό πλήγμα για όλους αυτούς που σκέπτονται να διαιρέσουν τη Συρία ή να εγκαθιδρύσουν μια οποιαδήποτε οντότητα (..) χωρίς καμιά αναφορά στο Σύνταγμα της χώρας και στη βούληση της πλειοψηφίας του λαού", υπογραμμίζει η al- Watan.


"Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία (στη Συρία) έδωσε μια ευκαιρία στην εκεχειρία ως μέσο για να σταματήσει η αιματοχυσία, ανταποκρινόμενη σε αίτημα των ρώσων φίλων μας, παρά την πεποίθησή της ότι οι τρομοκράτες και οι περιφερειακοί ανάδοχοί τους θα επωφελούνταν από την κατάσταση για να ενισχύσουν τις τάξεις τους, να αποκτήσουν επιμελητειακή υποστήριξη και να παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός ώστε να αλλάξουν την πραγματικότητα επί του πεδίου", υπογραμμίζει η εφημερίδα.0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ