H Τζόρτζια Μελόνι στο εξώφυλλο του Time: «Δεν είμαι ρατσίστρια, δεν είμαι ομοφοβική»

H Τζόρτζια Μελόνι στο εξώφυλλο του Time: «Δεν είμαι ρατσίστρια, δεν είμαι ομοφοβική» Facebook Twitter
0

Την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, φιλοξενεί στο εξώφυλλό του το περιοδικό Time, με τον ερωτηματικό τίτλο: «Πού οδηγεί την Ευρώπη;». Στο εκτενές αφιέρωμα, η επικεφαλής των «Αδελφών της Ιταλίας» επιχειρεί να επανασυστήσει τον εαυτό της στο διεθνές κοινό, απορρίπτοντας τις ετικέτες που τη συνοδεύουν. «Δεν είμαι ρατσίστρια, δεν είμαι ομοφοβική, δεν είμαι όλα όσα λένε για μένα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η Μελόνι υπερασπίζεται την ιδεολογική της τοποθέτηση, υπογραμμίζοντας πως «ο εθνικισμός της είναι ένας τρόπος να προστατευτεί από μια παγκοσμιοποίηση που δεν λειτούργησε», ενώ δηλώνει πως «πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό που είμαστε – την κουλτούρα μας, την ταυτότητά μας, τον πολιτισμό μας».

Το Time καταγράφει τη διπλωματική της στάση, αναφερόμενο στη στήριξη της Μελόνι στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ακόμη και κατά τη συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ την άκουσε χωρίς εντάσεις, με τη Μελόνι να σχολιάζει: «Είμαστε και οι δυο μαχητές».

Η συνέντευξη περιλαμβάνει και προσωπικές αναφορές. Η αδελφή της, Αριάνα Μελόνι, η οποία είναι και συντονίστρια του κόμματος, μιλά για την απόφαση του πατέρα τους να εγκαταλείψει την οικογένεια όταν ήταν παιδιά: «Αυτό δείχνει ότι απλώς δεν ενδιαφερόταν για εμάς».

Στο τέλος της συνομιλίας της με τον δημοσιογράφο Μάσιμο Καλαμπρέζι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τον ρωτά ευθέως: «Είσαι ένας έντιμος άνθρωπος. Αυτά που κάνει η κυβέρνησή μου, σου θυμίζουν σε κάτι τον φασισμό;».

Το περιοδικό σημειώνει ότι στην Ιταλία η Μελόνι δέχεται σφοδρή κριτική για τη γραμμή της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «υιοθετεί μια πολιτική ατζέντα συγγενική με αυτήν των νέων αυταρχικών ηγετών», και πως επιχειρεί να διαμορφώσει έναν νέο τύπο εθνικισμού: τοπικιστικό, λαϊκιστικό, αλλά ταυτόχρονα πιστό στις ευρωατλαντικές συμμαχίες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM