H Ρωσία διαψεύδει: Δεν υπάρχει θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην Κύπρο

H Ρωσία διαψεύδει: Δεν υπάρχει θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην Κύπρο Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της διευθέτησης του κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σε αντίθεση με τις φήμες που διαδίδονται, δεν προτίθεται να προβεί σε συμφωνία που να σχετίζεται με την αναγνώριση της "ΤΔΒΚ".

Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Η Ρωσία πάντα υιοθετούσε θέση αρχών στην διευθέτηση του κυπριακού και τασσόταν υπέρ την εξεύρεσης λύσης, η οποία να βασίζεται στις αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», επεσήμανε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι «αυτές (οι αποφάσεις-σ.σ.) προβλέπουν τη δημιουργία δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας και εμείς εμμένουμε στις προσεγγίσεις μας στους διεθνείς οργανισμούς και προς όφελος της διατήρησης της αποτελεσματικής εντολής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο».

«Είναι προφανές ότι πίσω από τις φήμες, τα υπονοούμενα, τα κατασκευάσματα (περί αναγνώρισης της "ΤΔΒΚ"), βρίσκονται δυνάμεις, οι οποίες επιδιώκουν με κάθε τίμημα να μπουν ως σφήνα στις σχέσεις μας με την Κύπρο, επειδή παράλληλα γίνονται απόπειρες να τορπιλίσουν τα επιχειρηματικά σχέδια, να απομακρύνουν τους περιφερειακούς εταίρους από την αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Γενικά, να βλάψουν ευθέως τους ιστούς των διμερών σχέσεων», υπογράμμισε η Ζαχάροβα. Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρωτεργάτες και διαδίδοντες τέτοιες φήμες «δεν θα επιδιώξουν να υποθάλψουν την διχόνοια στην Ανατολική Μεσόγειο και στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου θα επικεντρώσουν τις προσπάθειες στο να διασφαλισθεί στην αρκετά εύθραυστη αυτή περιοχή του κόσμου, η ασφάλεια και η σταθερότητα».

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, «προκαλεί απορία το γεγονός, ότι οι δημιουργηθείσες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πολυάριθμες δομές, οι οποίες καλούνται να καταπολεμήσουν τις ψευδείς ειδήσεις, προτιμούν επίμονα να τηρούν σιγή όσον αφορά τα δημοσιεύματα σε μια σειρά τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, που διοχέτευσαν την φήμη περί ενδεχόμενης αναγνώρισης από τη Ρωσία της "ΤΔΒΚ"».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM