H πρώτη τοποθέτηση Τραμπ μετά την ψήφιση των πολιτειακών νόμων για τις αμβλώσεις

H πρώτη τοποθέτηση Τραμπ μετά την ψήφιση των πολιτειακών νόμων για τις αμβλώσεις Facebook Twitter
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε για πρώτη φορά θέση μετά τη νομοθέτηση πολύ αυστηρού πλαισίου, ουσιαστικά απαγόρευσεις, για τις αμβλώσεις σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Αλαμπάμα και το Μιζούρι. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε την ισχυρή» του θέση «υπέρ της ζωής» (pro life) ενώ η διαμάχη για τις αμβλώσεις είναι στην κορυφή της ατζέντας αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Με ανάρτηση στο Twitter o Tραμπ ξεκαθάρισε πως «είμαι πάρα πολύ υπέρ της ζωής (εννοώντας κατά των αμβλώσεων) εκτός από τις τρεις περιπτώσεις: βιασμός, αιμομιξία και προστασίας της υγεία της μητέρας, την ίδια θέση που είχε και ο Ρόναλντ Ρίγκαν». 

Μάλιστα ο Τραμπ σε επόμενα Tweet ανέφερε πως και οι διάφοροι διορισμοί δικαστών επί προεδρίας του, σε ομοσπονδιακό επίπεδο και στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ενίσχυσαν «το δικαίωμα στη ζωή».  Τόνισε επίσης πως οι εκλογές του 2020 θα είναι κρίσιμες για όσους αντιτίθενται στις αμβλώσεις. «Αν δεν μείνουμε ενωμένοι όσα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε υπέρ της ζωής μπορεί να εξαφανιστούν γρήγορα»

Κορυφαίοι πολιτικοί των Δημοκρατικών θεωρούν και εκείνοι πως το ζήτημα των αμβλώσεων θα είναι ψηλά στην προεκλογική ατζέντα των προεδρικών εκλογών του 2020. Αμέσως μετά την νομοθέτηση της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην Αλαμπάμα, η γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη και υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Ελίζαμπεθ Γουόρεν τόνισε πως «αυτή η απαγόρευση είναι επικίνδυνη. Οι συγγραφείς του νομοσχεδίου θέλουν να το χρησιμοποιούσουν για να ανατρέψουν την Roe v. Wade (την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που καθιέρωσε την νομιμότητα των αμβλώσεων και ουσιαστικά κατέστησε αντισυνταγματικές τις απαγορεύσεις). Έχω ζήσει σε αυτή την Αμερική και θέλω να σας πω ένα πράγμα: Δε θα γυρίσουμε πίσω, ούτε τώρα ούτ ποτέ. Θα παλέψουμε για αυτό και θα νικήσουμε.» 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια