H Παλαιστίνια που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς μπροστά στη Μέρκελ έλαβε άδεια παραμονής

H Παλαιστίνια που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς μπροστά στη Μέρκελ έλαβε άδεια παραμονής Facebook Twitter
1

H νεαρή πρόσφυγας από τα Παλαιστινιακά Εδάφη η οποία έγινε θέμα σε όλο τον πλανήτη όταν ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έλαβε χθες άδεια διαμονής στην χώρα «για ανθρωπιστικούς λόγους».

«Με τη σύμφωνη γνώμη του δικηγόρου της οικογένειας, η πόλη του Ροστόκ ανακοινώνει ότι η Ρέεμ και ο πατέρας της έλαβαν σήμερα για πρώτη φορά άδεια διαμονής για «ανθρωπιστικούς λόγους»», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που γνωστοποίησε η δημοτική αρχή του Ροστόκ όπου διαμένει η έφηβη.


«Η άδεια διαμονής ισχύει έως τον Μάρτιο του 2016» υπογραμμίζεται και ακόμα και αν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένεια παραμένουν στην χώρα υπό διαφορετικό καθεστώς, πιο επισφαλές, «η οικογένεια μπορεί να μείνει ενωμένη και κανείς δεν θα απελαθεί» διευκρινίζεται.

H Παλαιστίνια που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς μπροστά στη Μέρκελ έλαβε άδεια παραμονής Facebook Twitter


«Νιώθω ικανοποίηση που μπορέσαμε να προσφέρουμε στη Ρέεμ μια καλή προοπτική» διαβίωσης υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος του Ροστόκ αρμόδιος για θέματα Οικονομικών και Διοίκησης Κρις Μιούλερ. «Η Ρεέμ αποτελεί ένα παράδειγμα επιτυχούς ενσωμάτωσης στην πόλη μας» προσέθεσε 

Ωστόσο ακόμη οι αρχές δε διευκρίνισαν τι θα συμβεί στην οικογένεια μόλις λήξει η άδεια διαμονής μετά από μερικούς μήνες.


Στα μέσα Ιουλίου η Καγκελάριος έχει προκαλέσει δηκτικά σχόλια στους χρήστες του Διαδικτύου για τον τρόπο που αντιμετώπισε τη μικρή Παλαιστίνια κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συζήτησης που μετέδωσε η γερμανική τηλεόραση.


Μιλώντας σε άπταιστα γερμανικά η 14χρονη είχε εξηγήσει στην επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης ότι η οικογένειά της κινδύνευε να απελαθεί στο Λίβανο, την χώρα που είχε εγκαταλείψει για να πάει στη Γερμανία, πριν από 4 χρόνια.
«Η πολιτική είναι πολλές φορές σκληρή» απάντησε η καγκελάριος. «Γνωρίζεις επίσης ότι στους καταυλισμούς των Παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο, υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες» άνθρωποι.


«Εάν πούμε τώρα: «Μπορείτε όλοι σας να έρθετε» (...) δεν θα τα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα» είχε υπογραμμίσει η Μέρκελ προτού διακόψει την ομιλία της βλέποντας το κορίτσι να ξεσπά σε κλάμα. 

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης είχαν επικρίνει τη Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι η σκηνή αυτή αποδεικνύει την "αναισθησία" της, όμως άλλοι την επαίνεσαν γιατί επέλεξε να μην πει ψέματα στο ακροατήριό της.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Γάτα η Μέρκελ. Πούλησε όσο δεν πάει το γεγονός ότι πήρε άδεια παραμονής η μικρή, έδωσε συνεντεύξεις όπου εκθείαζε τη παναγιότατη Μέρκελ όμως ξέχασαν να αναφέρουν ότι η άδεια παραμονής ισχύει για λιγότερο από ένα χρόνο...μετά μάλλον από τους πρώτους θα φύγει για να μάθει άλλη φορά να κλαίει και να φέρνει σε δύσκολη θέση τη φράου Μέρκελ. Τι ανθρωπισμός!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ