H Μαλαισία αναθεωρεί σχολικό βιβλίο με το οποίο τα κορίτσια διδάσκονταν πως «το σεξ είναι ντροπιαστικό»

H Μαλαισία αναθεωρεί σχολικό βιβλίο με το οποίο τα κορίτσια διδάσκονταν πως «το σεξ είναι ντροπιαστικό» Facebook Twitter
Η συγκεκριμένη σελίδα κρίθηκε σεξιστική και αποσύρεται
0

To υπουργείο Παιδείας της Μαλαισίας διέταξε την αφαίρεση μίας σελίδας από σχολικό βιβλίο, στην οποία υπήρχε προειδοποίηση προς τις μικρές μαθήτριες πως το να κάνουν σεξ θα ήταν ατίμωση για τις οικογένειες τους.

Επίσης στη συγκεκριμένη σελίδα υπήρχε προτροπή προς τα κορίτσια να προστατεύσουν «την αγνότητα των γεννητικών τους οργάνων». 

Η εικονογράφηση του βιβλίου, το οποίο δίνεται σε όλους μαθητές της χώρας ηλικίας 8-9 ετών, συμβούλευε τα κορίτσια να αλλάζουν ρούχα πίσω από κλειστές πόρτες, να φορούν ρούχα που να καλύπτουν όλο τους το σώμα και να μην επισκέπτονται μόνες τους απομονωμένες τοποθεσίες. 

Η συγκεκριμένη εικονογραφημένη σελίδα έχει  τίτλο «Σώστε την αγνότητα». Μέσα από το παράδειγμα της «Αmira» υπήρχε προειδοποίηση πως όσα κορίτσια «χάσουν την αγνότητα τους» θα προκαλέσουν «ντροπή στον εαυτό τους», θα απομονωθούν από τους φίλους τους και θα κάνουν τις οικογένειες τους να νιώθουν ατιμασμένες. 

«Η παρουσίαση αντιμετωπίζει τα εννιάχρονα σαν σεξουαλικά αντικείμενα, ρίχνει στα κορίτσια την ευθύνη να αποφύγουν τις σεξουαλικές επιθέσεις και στοχοποιεί όσα παιδιά έχουν δεχθεί σεξουαλικές επιθέσεις» λέει η Yu Ren Chung από την οργάνωση Women's Aid, η οποία ζήτησε να διδάσκεται η σεξουαλική αγωγή και η συναίνεση στο σεξ στα σχολεία της Μαλαισίας. 

Η συγκεκριμένη σελίδα έγινε viral και το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να την αντικαταστήσει με άλλη, μία απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τις 29 Ιανουαρίου. 

Η υπουργός Παιδείας της χώρας, Teo Nie Cheng, την περιέγραψε ως σεξιστική. 

Πρόσθεσε πως θα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο περιστατικό θα χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία να εξεταστεί η έλλειψη σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία Παρόμοια θέση πήρε και το υπουργείο Γυναικών, Οικογένειας και Κοινοτικής Ανάπτυξης.

Η Teo πρόσθεσε όμως πως θα χρειαστεί να «περάσει καιρός» ώστε να υπάρξουν αλλαγές στη συντηρητική κοινωνία της Μαλαισίας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM