ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

H Lufthansa μόλις πραγματοποίησε την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση της

H Lufthansa μόλις πραγματοποίησε την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση της Facebook Twitter
H Lufthansa μόλις πραγματοποίησε την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση της (Pixabay)
0

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση αεροσκάφους της Lufthansa προσγειώθηκε στα Νησιά Φώκλαντ.

Το αεροσκάφος αναχώρησε χθες από το Αμβούργο στις 21:23 και προσγειώθηκε στο Mount Pleasant στον διάδρομο 28 στις 09:00 σήμερα το πρωί.

Το αεροσκάφος, το μεγαλύτερο που αναχώρησε ποτέ από το αεροδρόμιο του Αμβούργου στη Γερμανία, έφτασε στον προορισμό της σε 15 ώρες και 36 λεπτά.

Το Airbus A350 είναι γνωστό για τις μεγάλες σε διάρκεια πτήσεις του. Είναι το αεροσκάφος που χρησιμοποιεί η Singapore Airlines για τη μεγαλύτερη εμπορική πτήση στον κόσμο, από Νέα Υόρκη προς τη Σιγκαπούρη, με προγραμματισμένη διάρκεια 18 ωρών και 40 λεπτών.

Επίσης, πρόσφατα το A350 της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη πτήση σε διάρκεια που έχει καταγραφεί, σε 19 ώρες και 13 λεπτά από την Κολωνία προς την Καμπέρα. 


Χθες το απόγευμα, ένα Airbus A350-900 της Lufthansa, το D-AIXP, στις 21:23, επτά λεπτά νωρίτερα, αναχώρησε από το Αμβούργο με 16 μέλη του πληρώματος και 92 επιβάτες.

Ο προορισμός του αεροσκάφους δεν ήταν αυτός που εξυπηρετούσε συνήθως ο γερμανικός αερομεταφορέας. Αφού αναχώρησε από το Αμβούργο, το αεροσκάφος ξεκίνησε για τα νησιά Φώκλαντ, στα ανοικτά των ακτών της Αργεντινής.

Οι 92 επιβάτες πρόκειται να συμμετάσχουν σε μια αποστολή της Ανταρκτικής, με το ερευνητικό σκάφος Polarstern.

Δεδομένων των τρέχοντων ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν σε όλο τον κόσμο, αυτή η ιδιαίτερη πτήση ήταν απαραίτητη..

Τα νησιά Φώκλαντ δεν έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία. Έχουν καταγράψει μόλις 41 κρούσματα μέχρι σήμερα.

Ως εκ τούτου, η Lufthansa ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν θα μετέφερε τον ιό στα νησιά. Για να συμβεί αυτό, όλοι στο αεροσκάφος τέθηκαν σε δύο εβδομάδες καραντίνα, πριν φύγουν από τη Γερμανία.

Το D-AIXP αναμένεται να αναχωρήσει από το Mount Pleasant την Τετάρτη ως πτήση LH2575. Αντί να επιστρέψει στο Αμβούργο, το D-AIXP θα πετάξει στο Μόναχο, τη βάση του Airbus A350 της Lufthansa. Το αεροσκάφος αναμένεται να φτάσει στις 14:00 τοπική ώρα την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου.

Στην πτήση θα βρίσκεται το πλήρωμα που πέταξε προς τα νησιά Φώκλαντ, εκτός από τους ερευνητές, και εκείνοι που μόλις ολοκλήρωσαν μια αποστολή στο Polarstern. Είχαν αναχωρήσει από τη Γερμανία στις 20 Δεκεμβρίου.

Δεδομένης της φύσης της αποστολής, και αυτοί θα μπουν σε καραντίνα 14 ημέρων.

Mε πληροφορείς του simpleflying

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Διεθνή / Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Σε ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω “αμυντικά μέτρα” για να προστατεύσει τα συμφέροντά του από οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση
NEWSROOM